Hakkari

MEB'in ücretsiz kurslarında geleceğe hazırlanıyorlar

11:17 08 Mart 2016
MEB'in ücretsiz kurslarında geleceğe hazırlanıyorlar

SAYİM HARMANCI - Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde üniversite adayı öğrenciler, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından hayata geçirilen "Öğrenci Destekleme ve Yetiştirme" Programı kapsamında açılan ücretsiz kurslarda geleceğe hazırlanıyor.

MEB Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü'nün uygulamaya koyduğu "Örgün ve Yaygın Eğitimi Destekleme ve Yetiştirme Kursları" kapsamında verilen eğitimle Yüksekovalı öğrenciler, kendilerini üniversiteye taşıyacak sınavlara hazırlanıyor.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce tahsis edilen üç katlı binada oluşturulan tam donanımlı 13 derslikte üniversite sınavlarına hazırlanan 800 öğrenci, haftanın her günü branş öğretmenleri tarafından verilen ücretsiz kurslara katılıyor.

Dershanelerin kapatılmasının ardından alternatif olarak açılan kurslarda 26 öğretmen tarafından verilen Türkçe, matematik, geometri, coğrafya, felsefe, sosyoloji, tarih, fizik ve kimya dersleriyle öğrenciler, Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı (YGS) ve Lisans Yerleştirme Sınavı'na (LYS) hazırlanıyor.

Kurs Müdür Yardımcısı Osman Doğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kursun üniversiteye hazırlanan öğrenciler için iyi bir fırsat olduğunu söyledi.

- "Beklentilerinin çok ötesinde taleple karşılaştık"

Kursu açarken bekledikleri öğrenci sayısının en çok 300 olduğunu anlatan Doğan, kursun açılmasıyla beklentilerinin çok ötesinde taleple karşılaştıklarını ifade etti.

Kurslar için yaklaşık 800 öğrencinin başvuruda bulunduğunu belirten Doğan, "İlk etapta kursun bazı eksiklikleri olsa da bunları İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün yardımıyla giderdik. Burada iyi bir eğitim ortamı oluşturmaya çalıştık. Destekleme ve yetiştirme için açılan bu kurslarda öğrencilerimize hem hafta içi hem de hafta sonu ders veriyoruz" dedi.

Üniversiteye hazırlık sınavlarına iki milyonu aşkın öğrencinin gireceğini hatırlatan Doğan, şöyle konuştu:

"26 öğretmenle öğrencilerimizi sınavlara iyi hazırladığımızı düşünüyoruz. Önümüzdeki dönemlerde de daha iyi hizmet verme çabasında olacağız. Öğrencilerimize YGS ve LYS'ye yönelik dersler veriyoruz. Bununla beraber öğrencilere test ve deneme sınavıyla öğretmen eşliğinde soru çözme ve etüt imkanları sağlıyoruz. Bu sınav öğrencilerin geleceğine yönelik bir yatırım olduğu için çok önemli. Öğrencilerin başarısı için yeteri kadar gayret içinde olmak gerekir. Öğrencilerin geleceğini şekillendirmesinde faydamız olduysa ne mutlu bize."

- Hayallerine kavuşacaklar

Öğrencilerden Mehmet Emin Çavlı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün açtığı kurslarla kendilerine iyi bir fırsat sunduğunu söyleyerek, yetkililere teşekkür etti.

Kursta verilen eğitim kalitesinin iyi olduğunu dile getiren Çavlı, "Buradaki eğitim ortamı gayet iyi. YGS ve LYS'ye yönelik çalışıyoruz. Geleceğimiz için çaba içindeyiz. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bunun için bize iyi bir imkan sağladı. Önümüzdeki günlerde sınav olacak. Bayağı heyecanlıyız. Elimizden geldiğince çalıştık. İnşallah sınav bütün öğrenciler için güzel geçer" diye konuştu.

Hayallerine kavuşmak için gittikleri kursun kendileri için çok önemli olduğunu söyleyen Gülnam Karataş ise üniversiteye hazırlanan öğrencilere sağlanan bu imkanlardan dolayı yetkililere teşekkür etti.

Kurs öğretmenlerinin kendilerine her konuda yardımcı olduğunu belirten Karataş, "Burada geleceğe hazırlanıyoruz. Dersler dışında, deneme sınavı ve test çözme imkanı da sağlanıyor. Dershanelerin kapatılmasından sonra bu kurslar çok iyi alternatif oldu. Öğretmenler bizimle gayet iyi ilgileniyor. İnşallah sınavda başarı göstererek hayallerimize kavuşuruz" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.