Hakkari

Yüksekova'da bin 221 aile göç etti

10:58 19 Mart 2016
Yüksekova'da bin 221 aile göç etti

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde yaşanan terör olaylarından dolayı resmi kayıtlara göre bugüne kadar bin 221 aile göç etti.

Sokağa çıkma yasağının sürdüğü ilçeden Hakkari ve Van'a göç eden aile sayısının bin 221'e ulaştığı belirtildi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mehmet Akif Bildirici, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yüksekova'dan ayrılmak zorunda kalan ailelerin ihtiyaçlarını gidermek için yoğun bir çalışma başlattıklarını söyledi.

Kurumlarına şu ana kadar 700 ailenin başvurduğunu belirten Bildirici, 400 aileye ulaşarak ihtiyaç analizlerinin yapıldığını ifade etti.

Ailelere yönelik psikososyal destek çalışmaları da yapıldığını aktaran Bildirici, şöyle devam etti:

"Yüksekova'dan ilimize göç eden 700 aile, bize müracaatta bulundu. Bu ailelerin 400'üne ulaşıldı, ihtiyaç analizleri yapıldı. İhtiyaç analizleri doğrultusunda 200 aileye 350 bin lira nakdi yardım yapıldı. Hastanede tedavi gören ancak ilçeye dönemeyen 4 doğum hastası kadının, il müdürlüğümüze bağlı kuruluşta barınma ihtiyacı karşılandı. Üniversite sınavlarına katılan ancak daha sonra ilçeye gidemeyen 2 öğrencimizi de il kabul biriminde misafir ediyoruz. Sağlık sorunu bulunan ailelerimizi sağlık kuruluşlarına ulaştırarak takipleri yaptık. Ayrıca Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımız da 333 aileye, 149 bin 800 lira kira yardımı yaptı."

Van'a 521 ailenin göç ettiğini belirlediklerini dile getiren Bildirici, bu ailelere ilişkin bilgileri Van Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne gönderdiklerini kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.