Hakkari

Kumanyalarını sokak hayvanlarıyla paylaşıyorlar

11:33 27 Nisan 2016
Kumanyalarını sokak hayvanlarıyla paylaşıyorlar

FAHRETTİN GÖK - Terör saldırıları nedeniyle çok sayıda vatandaşın terk etmek zorunda kaldığı Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde arama tarama faaliyeti yürüten güvenlik güçleri, kumanyalarını yiyecek sıkıntısı çeken sokak hayvanlarıyla paylaşıyor.

İlçede 13 Mart'taki sokağa çıkma yasağının ardından başlatılan ve geçen hafta çarşamba günü tamamlanan "Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Gülle Operasyonu" kapsamında, arama tarama çalışmaları devam ediyor.

Orman, Mezarlık, Cumhuriyet, Yeni, Eski Kışla, Yeşildere, Esentepe, Güngör ve Dize mahallelerini terör örgütü mensuplarından temizleyen güvenlik güçleri, olası tuzaklara karşı dikkatli davranıyor. Türk Silahlı Kuvvetleri ve emniyet unsurları, operasyon sırasında ağır silahlar kullanan bölücü terör örgütü mensupları tarafından adeta harabeye dönüşen ilçede güvenliği bir an olsun elden bırakmıyor.

- Kumanyalarını paylaşıyorlar

Temizlenen mahallelerdeki kritik noktalara konuşlanan ve PKK'lı teröristlerin hain saldırılarına karşı elleri tetikte bekleyen güvenlik güçleri, asli görevlerinin dışında sokak hayvanlarına da sahip çıkıyor.

Güvenlik kuvvetleri, arama-tarama faaliyeti yürüttükleri sokaklarda gördükleri ve operasyonlar süresince ilçede aç kalan kedi ve köpeklerle yakından ilgileniyor. Beraberlerindeki kumanyaları sokak hayvanlarıyla paylaşan ekipler, hayvanların daha kolay beslenebilmesini sağlamak için de plastik kutulardan kaplar yapıp yiyecekleri içine bırakıyor.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.