Hakkari

"Haydi Kızlar Pansiyona" projesi

12:11 27 Nisan 2016
"Haydi Kızlar Pansiyona" projesi

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde tanıtım çalışmaları sürdürülen "Haydi Kızlar Pansiyona" projesi kapsamında, köy okullarında okuyan öğrencilere eğitim promosyon seti dağıtıldı.

Avrupa Birliği'nce finanse edilen ve Seyyid Abdullah Şemdinli İmam Hatip Lisesi Kız Öğrenci Pansiyonu ile Şemdinli Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı'nca yürütülen "Haydi Kızlar Pansiyona" projesinin tanıtım çalışmaları devam ediyor.

Proje kapsamında, köyleri ziyaret eden görevliler, veliler ve öğretmenleri proje hakkında bilgilendiriyor.

Ziyaretlerde, 108 öğrenciye, İngilizce-Tükçe sözlük, imla kılavuzu, kalem, silgi, kalem tıraş ve kalemlik çantası ile şeffaf dosya klasöründen oluşan 35 parçalık eğitim promosyon seti dağıtıldı.

Şemdinli Esnaf ve Sanatkar Odası Başkanı Muharrem Tekin, Konur Köyü Dereyanı Mezrası İlk ve Ortaokulu ziyaretinde projede planlanan hedeflere ulaştıklarını söyledi.

Proje kapsamında 23 köy okulunu ziyaret ettiklerini belirten Tekin, "Proje, okulların tatil olmasıyla bir iki ay askıya alınabilir. Yeni sezonla birlikte geriye kalan 20 köy okulunu da gezerek okula devam etmeyen kızların okullaşması için velilere yönelik seminerler düzenleyeceğiz. Projenin son iki ayında rehber öğretmenimizin eşliğinde köy okullarındaki rehber öğretmenlerle beraber ailelerle birebir görüşmeler yapacağız. Kız çocuğu okula devam etmeyen velileri ikna yoluna gitmeye çalışacağız. Okul ziyaretlerimize de ara vermeden devam edeceğiz." diye konuştu.

Proje görevlilerinin köy ziyaretine, İlçe Milli Eğitim Müdürü Muzaffer Tekin ve Milli Eğitim Şube Müdürü Halis Arıcı da eşlik etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.