Hakkari

Hakkari'de kros yarışması ve bisiklet turu

15:23 18 Mayıs 2016
Hakkari'de kros yarışması ve bisiklet turu

Hakkari'de, Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürlüğü tarafından 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında, kros yarışması ve bisiklet turu yapıldı.

Kent merkezine 5 kilometre uzaklıkta bulanan Otluca Köyü'nde yapılan kros yarışmasına değişik okullardan 106 öğrenci katıldı.

Erkekler ve kızlar dalında yapılan yarışmada sporcular dereceye girebilmek için kıyasıya yarıştı.

Çekişmeli geçen yarışmada, erkeklerde Atatürk Anadolu Lisesi öğrencilerinden Erhan Güldal birinci olurken, kızlarda ise Şehit Selahattin Ortaokulu öğrencisi Emine Onat birinci oldu.

Yarışmanın ardından öğrenciler, Otluca Köyü'nden kent merkezine kadar bisiklet turu yaptı.

Sporcularla birlikte bisiklet turuna katılan Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürü Reşit Güldal, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında kros yarışması düzenlediklerini söyledi.

Güldal, "Düzenlediğimiz yarışmaya gençler yoğun ilgi gösterdi. Bu da bizi mutlu etti. 1500 metre genç kızlarda 20, 2000 metre genç erkeklerde ise 86 sporcumuz katıldı. Bu yarışmada dereceye giren sporcularımıza, 19 Mayıs Bayramında ödülleri verilecektir. Bunun yanı sıra Otluca Köyü'nden kent merkezine kadar olan 5 kilometrelik parkurda sporcumuzla bisiklet turu yaptık. Etkinliğimiz çok güzel geçti." diye konuştu.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.