Hakkari

HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ:

17:03 31 Mayıs 2016
HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ:

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, "Yüksekova halkıyla tam anlamıyla dayanışma içinde olacağız." dedi.

Yüksekdağ, aralarında Demokratik Bölgeler Partisi Eş Başkanı Sabahat Tuncel ve Demokratik Toplum Kongresi Eş Başkanı Hatip Dicle'nin de bulunduğu bir grupla sokağa çıkma yasağının kısmi zamanlı kaldırıldığı Hakkari'nin Yüksekova ilçesine geldi.

Eski Kışla, Orman ve Cumhuriyet mahallelerini gezen Yüksekdağ, burada yaptığı açıklamada, Yüksekova'da karşılaştıkları manzara karşısında büyük üzüntü duyduklarını bildirdi.

İlçede izah edilmeyecek kadar çok yıkım olduğunu ileri süren Yüksekdağ, "Ablukanın uygulandığı kentler yüksek oy aldığımız yerlerdir. Burası ise hep rekorun olduğu kentlerin başında gelir. Gördüğünüz yıkılmış evlerin yüzde 90'ı operasyonlar bittikten sonra yakılıp yıkılmış." dedi.

"Bir ülkenin Cumhurbaşkanı Fransa'daki polis şiddetini kınıyor. Peki abluka altındaki kenti kimler bu hale getirdi. Bunun için Fransa polisini mi kınayacaksınız?" değerlendirmesini yapan Yüksekdağ, şunları kaydetti:

"Yüksekova halkıyla tam anlamıyla dayanışma içinde olacağız. Özgürlüğü ve direnişin kentine dönüştüreceğiz. Bütün Türkiye halkını nasıl diğer kentlerle dayanışma içinde olduysalar Yüksekova için de dayanışma ve sahiplenmeye davet ediyoruz. Burayı da dayanışma ve kardeşliğin parladığı bir kent haline getireceğiz."

Yüksekdağ ve beraberindekiler daha sonra ilçeden ayrıldı.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.