Hakkari

Yüksekova Kaymakamı Çenet:

21:06 19 Haziran 2016
Yüksekova Kaymakamı Çenet:

Yüksekova Kaymakamı İbrahim Çenet, "Öğretmen arkadaşlarımıza, yöneticilerimize sadece okul ve dersliklerde değil sokakta da büyük ihtiyaç duyuyoruz. Okuldan uzak kalan yavrularımızın eğitim gereksinimlerini karşılamak üzere telafi edici bazı tedbirler uygulayacağız." dedi.

Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Yüksekova Temsilciliği tarafından Öğretmenlerevi bahçesinde düzenlenen iftarda konuşan Çenet, uzun bir aradan sonra öğretmen, idareci ve vatandaşlarla tekrar bir araya gelmekten dolayı mutlu olduğunu ifade etti.

İlçede yeni bir dönemi hep birlikte başlattıklarını ve operasyon döneminden sonra şimdi restorasyon dönemine geçtiklerini belirten Çenet, "Bu aşamada da siz değerli öğretmen arkadaşlarımıza, yöneticilerimize sadece okul ve dersliklerde değil sokakta da büyük ihtiyaç duyuyoruz. İnşallah bunların da aşama ve içeriğini hep birlikte bir psikoterapi kapsamında ele alacağız. Okuldan uzak kalan yavrularımızın eğitim gereksinimlerini karşılamak üzere telafi edici bazı tedbirler uygulayacağız." diye konuştu.

Herkesin üzerine önemli görevler düştüğünü vurgulayan Çenet, yaraların sarılması noktasında Eğitim-Bir-Sen'in düzenlediği iftar organizasyonun diğer sivil toplum örgütlerine de örnek olmasını diledi.

- "Biz Türkü, Kürdü, Arabı, Lazı ve Çerkeziyle bir bütünüz"

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı ise evlerinin önlerinde, sokaklarında açılan çukurlardan dolayı herkesin mağdur olduğunu hatırlatarak, şöyle konuştu:

"Bu çukur siyasetinin maalesef hem ülkemizde hem de şehrimizde ciddi yaralar açtığının farkındayız. Bu vesile ile özellikle buradaki operasyonlarda hayatlarını kaybeden şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Biz Türk'ü, Kürt'ü, Arap'ı, Laz'ı ve Çerkez'i ile bir bütünüz. Biz inanıyoruz ki Selahaddin-i Eyyübi'nin torunları, Fatih Sultan Mehmed'in torunlarıyla, Ahmed-i Hani'nin torunları, Yunus Emre'nin torunlarıyla kucaklaşırsa bölgemize barış gelir, huzur gelir, kardeşlik gelir. Huzurun, barışın, kardeşliğin yolu kucaklaşmadan geçer."

Türkiye'nin farklı illerinden Yüksekova'daki ailelere selam getirdiklerini belirten Çakırcı, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Hakikaten büyük bir medeniyetin temsilcileriyiz ve bu medeniyetimizin yeniden şaha kaldırılması için buradaki harcın iyi yoğrulması lazım. Anadolu'daki harç iyi yoğrulursa inanıyorum ki İslam dünyasına da barış gelir, huzur gelir. İslam dünyasının herhangi bir ülkesine gittiğimiz zaman hep şunu söylerler, 'Türkiye'de siz hapşırırsanız, biz burada zatürre olur, nezle oluruz.' diyorlar. Burada birbirimizle kucaklaşırsak, bir bütünlük oluşturursak, emperyalist güçlerin oyunlarına karşı bir durabilirsek inanın bu coğrafyaya huzur gelir, barış gelir ve kardeşliğimiz daim olur. Kardeşliğimizin daim olabilmesi için burada herbirimize çok ciddi sorumluluklar düşüyor. Burada bir annenin gözyaşı varsa, batıda Türk kardeşi de bunu hissediyor. Biz burada annelerin ağlamasını istemiyoruz."

Konuşmaların ardından iftar yemeği, Kur'an-ı Kerim tilavetinin okunması, sinevizyon gösterisinin izlenmesiyle devam etti.

Duanın okunmasıyla son bulan programa, Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcıları Hasan Yalçın, Atilla Olçum, kurum müdürleri, öğretmen, idareci, yönetici ve terör mağduru aileler katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.