Hakkari

Gümüşhane Belediye Başkanı Çimen, Yüksekova'da

18:17 23 Haziran 2016
Gümüşhane Belediye Başkanı Çimen, Yüksekova'da

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Hakkari'nin Yüksekova ilçesini ziyaret etti.

Başkan Çimen beraberindeki heyetle huzur ve güvenin tesis edilmesi amacıyla 13 Mart'ta sokağa çıkma yasağıyla başlayan ve 20 Nisan'da tamamlanan "Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Gülle Operasyonu"nun yapıldığı Yüksekova'ya geldi.

İlçedeki incelemeler sonrası Kaymakam İbrahim Çenet'i makamında ziyaret eden Çimen, el dokuması Türk bayrağını Çenet'e hediye etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Çenet, Türkiye'nin kuzeyinden gelen heyetin, gönül köprüsü kapsamında bölgeyi kucaklamasının çok anlamlı olduğunu ifade etti.

Çenet, şöyle konuştu:

"Bu coğrafyada, bütün vatan topraklarında bir kez daha bir araya gelerek güzel bir kenetlenme örneği gösterdik. Bunu tabi milletimizce de kutsal olan ramazan ayında, vatandaşlarımızın ayın rahmeti ve bereketiyle ziyaret edilmesi önemli. Derecik ülkemizin Irak sınırına sıfır noktası. Belediye başkanımızın Derecik'te hane hane gerçekleştirdiği ziyaret, bu zamanda çok daha anlamlı ve önemli. Allah onlardan razı olsun. Onların getirdikleri selamları aldık ve çok mutlu olduk. Biz de İnşallah burada kaldığımız yerden devam edeceğiz."

İlçe merkezinde Aile ve Sosyal Politikalar, Çevre ve Şehircilik ve Sağlık bakanlıklarına bağlı personellerinin alan çalışmalarını aralıksız sürdüğünü anımsatan Çenet, alanda çalışmalarına devam ettiklerini kaydetti.

Çenet, "Arkadaşlarımızın da hepsi alanda. Biz de alanda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yüksekova'da bir restorasyon dönemindeyiz. İnşallah en kısa zamanda bu yaralarımızı sararak, Yüksekova'mızın refah seviyesini artırarak insanımızın tekrar güzel günlere kavuşturması için gerekli adımları atacağız." diye konuştu.

- "Yüksekova'ya refah gelmiş."

Başkan Çimen ise AK Parti Genel Merkezinin "Kardeş Belediye Projesi" kapsamında Şemdinli'nin Derecik Belde Belediyesi ile kardeş belediye olduklarını anımsattı.

Başkanlığını yaptığı heyetle Derecik beldesine gittiklerini belirten Çimen, Gümüşhane'ye dönüş yolunda operasyonların yapıldığı ilçeyi ve sürecin başarılı yönetilmesinde emeği olan Çenet'i ziyaret etmek istediğini ifade etti.

Çimen, "Dün akşam Derecik'teki iftar programında kardeşlerimizle bir araya geldik. Daha sonra başkanımızın hizmetlerini sahura kadar yerinde gezerek inceledik. Dönüş yolunda da başarılı çalışmalarıyla tanıdığımız Kaymakamımız İbrahim Beyi ziyaret etmek istedik. Allah yardımcısı olsun, güç kuvvet versin. Vatanın bölünmez bütünlüğünü sağladıkları için teşekkür ediyoruz. Evet Yüksekova'ya refah gelmiş. Bunu bir Türk vatandaşı ve belediye başkanı olarak görmekten gurur duydum. Allah yardımcınız olsun. Dualarımız hep sizinle beraber." diye konuştu.

Ziyarette Çimen'e, Derecik Belediye Başkanı Ekrem Çetinkaya, AK Parti Şemdinli İlçe Başkanı Fikri Algül ve partililer eşlik etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.