Hakkari

Hakkari'de "mukabele" ile Kur'an okunuy

13:46 28 Haziran 2016
Hakkari'de "mukabele" ile Kur'an okunuy

Hakkari’de ramazan ayının gelmesiyle camilerde buluşan vatandaşlar, mukabele geleneğini sürdürüyor.

Mukabeleye katılan imamlardan Mikail Yiğit, geçmişten şimdiye kadar mukabele geleneğinin sürdüğünü söyledi.

Yiğit, şöyle konuştu:

"Elhamdülillah Peygamber Efendimizin sünnetine dayanarak bu mukabeleyi okuyor, okutuyoruz. Bütün camilerde bunu yapıyoruz. Bu yıl Ulu Cami inşaatı devam ettiği için H. Sait Camisi’ne gelip Kur’an okuyoruz. Allah hepsinden razı olsun. Allah hayır, bereketini, feyzini bütün Müslümanların üzerine indirsin. Elhamdülillah gençlerimizde bu esnada okuyorlar. Kur’an okumayı biraz daha serileştiriyorlar. Yüce Allah bizi bu sevaptan, bu feyiz bereketten mahrum etmesin. Allah huzuru cümlemize, bütün Müslümanlara nasip eylesin."

Hacı Sait Cami'nde mukabeleye katılan vatandaşlardan Hayrullah Eygin (27) ise mukabelenin kökeninin Hz. Muhammed dönemine dayandığını belirtti.

Eygin, "Her ramazan Cebrail (as) Peygamber Efendimize o ana kadar inen bütün ayetleri tekrarlıyor. Peygamber Efendimizde o şekilde onu takip ediyor. Bu gelenek ta o zamandan günümüze kadar Müslümanlar tarafından uygulanıyor. Kur'an-ı Kerim’in öğrenilmesi, anlaşılması açısından güzel bir gelenek. Bizde bunu uygulamaya çalışıyoruz. Camilerimiz dolup taşıyor. Camide de hafız arkadaşımız okuyor, bizde onu takip ediyoruz." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.