Hakkari

Terör mağduru ailelerin yaraları sarılıyor

11:17 30 Haziran 2016
Terör mağduru ailelerin yaraları sarılıyor

SAİM HARMANCI/ERCAN DİLAVER - Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, terör saldırıları nedeniyle evlerini terk edip, huzur ortamının yeniden sağlanmasıyla geri dönen ailelerin ihtiyaçlarının giderilmesi için çalışmalar sürüyor.

İlçede 13 Mart'ta sokağa çıkma yasağıyla başlatılan ve 20 Nisan'da tamamlanan "Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Gülle Operasyonu"yla teröristlerden temizlenen evlerine dönen vatandaşlara, devletin desteği devam ediyor.

Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca (SYDV), sokağa çıkma yasağının kısmi zamanlı kaldırılmasının ardından bin 348 ailenin barınma ihtiyacını karşılamak için 800'er lira nakdi yardım yapıldı.

Her gün 2 bin aileye sıcak yemek dağıtımı yapılırken, SYDV bünyesinde oluşturulan ekipler de gıda malzemelerinden oluşan yardım kolilerini ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırıyor.

- "Devlet vatandaşın çare kapısıdır"

Kaymakam İbrahim Çenet, AA muhabirine, terör mağduru vatandaşlara yapılan gıda ve kira yardımlarının devam edeceğini söyledi.

Gerek ayni gerekse de nakdi yardımların sağlandığını dile getiren Çenet, şöyle dedi:

"Şu ana kadar 15 bin aileye gıda yardımı yaptık. Bunun dışında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız, AFAD, sivil toplum kuruluşları ve birçok belediyemiz sahadadır. Şimdiye kadar evi kullanılamaz durumda her aileye 800'er liradan olmak üzere yaklaşık 1.5 milyon lira kira yardımı yaptık. Vatandaşlarımızın barınma ve gıda ihtiyaçlarını karşılamak için yoğun çaba sarf ediyoruz. Devlet vatandaşın çare kapısıdır. Her anlamda sahadayız, vatandaşlarımızın yanındayız. Yüksekova'da hayat normale dönüyor. Biz de bunun teminatını sağlamak için çaba içindeyiz. Bir ay öncesinden daha iyi bir durumdayız. Kamu hizmetleri kesintisiz bir şekilde devam edecek."

- "Yapılan yardımlar çok önemli"

Terör mağduru vatandaşlardan Ü.T. de acı dolu günleri bir daha yaşamak istediklerini anlattı.

"Tekrar eski günlere dönmek istiyoruz. Yapılan yardımlar bu anlamda çok önemlidir." diyen Ü.T, "Yardımlar sadece SYDV ve Kaymakamlıkla sınırlı kalmamalı. Belediyelerden, sivil toplum kuruluşlarından, kurum ve kuruluşlardan da bekliyoruz. Gıda ve barınma yardımına ihtiyaç var. Halkın pek bir gelir kaynağı yok. Evler yakılmış, yıkılmış. Onun için bu yardımlar çok önemlidir." ifadesini kullandı.

S.A. da yapılan yardımlardan dolayı mutlu olduklarını ifade etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.