Hakkari

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

17:51 16 Temmuz 2016
FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Hakkari Hak ve Dayanışma (HAKDA) Platformu, FETÖ'nün darbe girişimini kınadı.

İkindi namazının ardından Hacı Sait Camisi önünde toplanan platform üyeleri, hayatlarını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kıldı. Daha sonra açıklama metnini okuyan HAKDA Platform Sözcüsü Nihat Gür, FETÖ'nün herkesin geleceğine ve iradesine darbe yapmaya kalkıştığını söyledi.

Gür, "15 Temmuz 2016 günü ülkemiz için tarihi bir dönüm noktası olmuştur. Haçlı zihniyetinin içimizdeki hizmetkarı FETÖ, hepimizin geleceğine ve iradesine darbe yapmaya kalkışmıştır. Halkın teveccühünü hiçbir zaman sivil ve demokratik yollarla elde edemeyen seçkinci ittihat ve terakki artıkları ile sapık, bedduacı, şarlatan teröristler güç ve iktidar heveslerini gerçekleştirmek için katliamı yöntem olarak benimsemişlerdir. Ülkenin seçilmiş başbakanını ve bakanlarını idam eden, sivil ve anayasal kurumlarını ilga eden, binlerce insanı işkenceden geçiren zihniyet, cevabını dün gece ve bugün canlarını hiçe sayan ülkenin seçilmiş hükümetine ve seçilmiş cumhurbaşkanına sahip çıkan halktan en sert şekilde almıştır."

Halkın demokratik irade ile seçmiş olduğu iradeye sonuna kadar sahip çıkacaklarını belirten Nihat Gür, şunları söyledi:

"Buradan bu katliamcı, FETÖ terör örgütü, darbeci güruha haykırıyor ve diyoruz ki; sizin deli zırvası fantezilerinizle inşa etmeyi planladığınız düzeninize izin vermeyeceğiz ve böyle bir düzende yaşamayacağız, halkın demokratik irade ile seçmiş olduğu iradeye sonuna kadar sahip çıkacağız. HAKDA Platformu olarak irademize, ülkemize sonuna kadar sahip çıkarak, hakkın ve halkın yanında olacağız. Ne manidardır ki, Kudüs 15 Temmuz günü Haçlılar tarafından işgal edilmiştir. Ey haçlı uşağı teröristler! Siz ve haçlı zihniyeti bilin ki Selahaddin-i Eyyubi’nin torunları ve yarenleri ayaktadır, diridir ve kıyamdadır. Ezanları susturan darbelere karşı, darbeyi susturan günleri gösteren Rabbimize hamd olsun. Bugün ve bu gece sokaklarda olmaya devam edeceğiz."

Kalabalık 'darbeye hayır', 'iradeye uzanan eller kırılsın','hainler hesap verecek' sloganları attı.

Açıklama, olaysız şekilde sona erdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.