Hakkari

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

19:01 16 Temmuz 2016
FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Hakkari Üniversitesinin (HÜ) binaları, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından Türk bayraklarıyla donatıldı.

HÜ Rektörü Prof. Dr. Ebubekir Ceylan, yayımladığı mesajla darbe girişimini kınadı.

15 Temmuz 2016 gecesinin, milli iradeye karşı yapılan askeri kalkışmayı protesto ettiklerini ifade eden Rektör Ceylan, şunları kaydetti:

"Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) içinde bulunan küçük bir azınlık tarafından milli iradeye karşı yapılan askeri kalkışmayı protesto etmek amacıyla, üniversitemizin bütün hizmet binalarını Türk bayrağıyla donattık. Ülkemizin birliği, beraberliği ve bütünlüğüne yönelik bu hareket, başarısızlıkla sonuçlanmış olup milletimiz ve devletimizin bütün kurumlarından gerekli tepkiyi görmüştür. Üniversitemiz de hizmet binalarına Türk bayrağı asarak bu darbe girişimini protesto etmiştir. Bütün akademik ve idari camiamız, milletin iradesine saygı ve demokrasiye sahip çıkma noktasında tek vücut halindedir. Bu uğurda canlarını veren tüm demokrasi şehitlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına sabrı cemil ve yaralılarımıza acil şifalar diliyorum."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.