Hakkari

Köylüler yol çalışmasına destek verdi

14:52 16 Ağustos 2016
Köylüler yol çalışmasına destek verdi

Yüksekova ilçesinde köy yolunun onarımı için bölgeye sıcak asfalt getirildiği gören köylüler, ekiplere destek verdi.

Köylere Hizmet Götürme Birliğine bağlı ekipler, ilçeye 7 kilometre mesafedeki Bölük köyünün Dilimli mezrasında hasarlı olan yol için çalışma başlattı.

Yolda oluşan çukurların kapatılması için sıcak asfalt getirildiğini gören köy sakinleri, kürekler ve topraktan yapılan damlarda toprağı sıkılaştırmak için kullanılan loğ taşıyla çalışmalara destek verdi.

Ekiplere yardım eden köylüler, iş makinesinden boşaltılan sıcak asfaltı oluşan çukurlara doldurarak, loğ taşıyla da asfaltı bastırmaya çalıştı.

Bölük Köyü Muhtarı Tahirhan Diri, yaptığı açıklamada, köy yolunun Esendere beldesine giden eski yol olduğunu ve burada oluşan hasarın giderilmesi için çalışma yapıldığını söyledi.

Köy sakinlerinin yol çalışması yapan ekiplere destek verdiğini belirten Diri, "Köylüler şu an büyük bir fedakarlık yapıyor. Çukurlara asfalt dolduruyorlar. Kaymakamlığa ve Köylere Hizmet Götürme Birliğine teşekkür ederiz. Bize gereken malzemeyi getirdiler. Biz de ekiplere yardım ediyoruz." dedi.

Köy sakinlerinden Sadrettin Diri de hasarlı yolda yapılan çalışma sayesinde ulaşımın daha sağlıklı olacağını ifade etti.




YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.