Hakkari

Yüksekova'nın il statüsüne dönüştürülmesine ilişkin tasarı

17:16 17 Ağustos 2016
Yüksekova'nın il statüsüne dönüştürülmesine ilişkin tasarı

Yüksekova ilçesinin il olmasını öngören tasarının Meclise gelmesini sevinçle karşılayan sivil toplum kuruluşları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür etti.

Yüksekova Ziraat Odası Başkanı Adnan Onay, Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Özdemir, Yüksekova Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Yavuz Özcan ile Hakkari Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mehmet Tekin, Yüksekova'nın il statüsüne dönüştürülmesine ilişkin tasarıyla ilgili ortak basın toplantısı düzenledi.

Yüksekova Ziraat Odası Başkanı Onay, odanın toplantı salonunda düzenlenen basın toplantısında, Yüksekova'nın il olması için atılan adımlardan dolayı minnettar olduklarını söyledi.

Yüksekova'nın il olmasını içeren tasarının TBMM Başkanlığına sunulmasının çok isabetli olduğunu vurgulayan Onay, şöyle dedi:

"Sayın Cumhurbaşkanımıza saygımızı sunuyoruz. İyi bir tespit yapmışlar. Yüz yıl önce vilayet olması gereken bir yerin yeniden düşünülerek vilayet yapılması Sayın Cumhurbaşkanımızın katkılarıyla olmuştur. Kendilerine çok müteşekkiriz. İnşallah yakında valimiz de gelecek. Yüksekova'nın son Kaymakamı İbrahim Çenet'e de ilçeye katkılarından dolayı teşekkürlerimizi sunuyoruz."

- "Yüksekova'nın madenleri kendisini gösterecek"

Onay, Yüksekova'nın Türkiye'nin bir çok ilinden daha büyük bir yer olduğunu belirtti. İlçede ticaret, gümrük kapısı ve havaalanının varlığının yanı sıra üniversitenin gelişi ile tarıma dayalı sanayinin de kendini göstereceğini anlatan Onay, şunları dile getirdi:

"Burada pazarlar oluşacak, fabrikalar açılacak ve onun dışında Yüksekova'nın madenleri kendisini gösterecek. Burası vilayet olduğu zaman görünümü değişecek ve büyük bir şehir haline gelecek. Orta Doğu'nun en önemli merkezlerinden birisi Yüksekova'dır. İleride belki uluslararası havaalanı yapılır ve Uzak Doğu'ya kadar uçuşlar yapılır. Biz barış içerisinde bu ülkede yaşamak isteyen insanlarız. Cumhurbaşkanımızın bize yaptığı bu iyilik hepimizin hatırına defterine yazılır. Hepimizin çocuklarına miras olarak kalacaktır. Kendilerine hürmetler ve saygılar sunuyoruz."

Fetullahçı Terör Örgütü'ne de (FETÖ) tepki gösteren Onay, "Fethullah Gülen Büyük Orta Doğu projesinin bir ürünüdür. Gülen, lanetli şeytandır. Herkesin bunu böyle bilmesi lazım." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.