Hakkari

Hakkari'de yola döşenen patlayıcılar imha edildi

00:49 24 Ağustos 2016
Hakkari'de yola döşenen patlayıcılar imha edildi

Hakkari'de terör örgütü PKK mensuplarınca yola döşenen el yapımı patlayıcıların güvenlik güçlerince imha edildiği bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, 22 Ağustos'ta İlçe Jandarma Komutanlığı görevlilerinin, Hakkari-Van karayolunda yürüttüğü arama-tarama faaliyeti sırasında Akbulut köyü Demirli mezrası bölgesinde yola döşenmiş el yapımı patlayıcı tespit ettiği belirtildi.

Güvenlik güçlerinin patlayıcıyı imha etmeye çalıştığı sırada teröristlerce güvenlik güçlerine uzun namlulu silahlarla ateş açıldığının kaydedildiği açıklamada, "Güvenlik güçlerimizin bölücü terör örgütü mensuplarına anında karşılık vermesiyle çatışma çıkmıştır. Gecenin karanlığından faydalanan teröristler olay yerinden kaçarak uzaklaşmıştır." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, olaydan bir gün sonra İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin bölgede 3 el yapımı patlayıcı düzeneği daha tespit ettiği belirtilerek, şu bilgilere yer verildi:

"23 Ağustos 2016'da İl Jandarma Komutanlığı görevlilerimizce, Hakkari-Van ve Yüksekova-Hakkari karayolunda mayın/EYP arama faaliyeti başlatılmıştır. Güvenlik güçlerimiz, ilimiz Akbulut Köyü Demirli Mezrası bölgesindeki bir adet mayın/EYP'ye müdahale ettikleri sırada bölücü terör örgütü mensuplarınca uzaktan kumanda ile patlatılmıştır. Meydana gelen patlama neticesinde güvenlik güçlerimizde herhangi bir hasar ve zayiat meydana gelmemiştir. Patlamanın etkisi ile yolda oluşan hasar nedeniyle yol çift taraflı olarak trafiğe kapatılmıştır. Olay yerinde yapılan aramalarda 2 adet daha mayın/EYP düzeneği tespit edilmiş olup, kontrollü şekilde imha edilmiştir. Patlamalardan dolayı karayolunda oluşan hasar ekiplerce onarılarak yol araç trafiğine açılmıştır. Konu ile ilgili adli tahkikat devam etmektedir."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.