Hakkari

Yüksekova'da uçak seferlerinin başlaması sevinç yarattı

11:03 10 Eylül 2016
Yüksekova'da uçak seferlerinin başlaması sevinç yarattı

SAİM HARMANCI - Terör saldırıları nedeniyle 13 ay boyunca uçak seferlerinin yapılamadığı Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki Selahaddin Eyyubi Havalimanı'nda uçak seferlerinin tekrar başlaması, bölge halkını sevindirdi.

Güvenlik güçlerince terör örgütü PKK'ya yönelik olarak, 13 Mart'ta sokağa çıkma yasağıyla başlatılan ve 20 Nisan'da tamamlanan "Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Gülle Operasyonu" ile çukur, barikat ve teröristlerden temizlenen Yüksekova'da ekonominin canlandırılması için atılan adımlar vatandaşları mutlu etti.

Terör saldırıları nedeniyle bir yılı aşkın süre uçuşlara kapatılan Selahaddin Eyyubi Havalimanı da dün İstanbul-Yüksekova seferiyle tekrar hizmete girdi.

Bölgenin en büyük yatırımlarından biri olan havalimanından ilk gün itibarıyla 322 yolcu seyahat ederken, seferlerin yeniden başlaması bölge halkı tarafından sevinçle karşılandı.

Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, havalimanının çok büyük ve önemli bir yatırım olduğunu söyledi.

Havalimanının çok büyük hizmetlere vesile olacağını dile getiren Toprak, şöyle konuştu:

"Havalimanımızın İran'a kadar yolcu potansiyeli var. Bazı sebeplerden dolayı yaklaşık 12-13 aydır hizmet veremiyor. Söz konusu eksikleri gidermeye çalıştık. Ufak eksiklerdi. Bunları tamamladık. Yazışmalarımızı yaptık. Sayın Başbakanımızın pazar günü Çukurca'ya yapmış olduğu ziyarette bu konu gündeme geldi. Kendilerine arz ettim ihtiyacın büyüklüğünü ve önemini. O da emir buyurdu. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Birkaç gün içinde uçağın geleceğini söyledi. İstanbul ve Ankara'dan uçaklarımız geldi."

Vali Toprak, vatandaşların uçak seferlerinin başlamasından çok memnun olduğunu ifade etti.

"Hatta biz de valiler toplantısı için Ankara'da bulunuyorduk. Ben de Ankara'nın ilk uçak seferine nail oldum. Bu da ayrı bir güzellik oldu benim için." diyen Toprak, "1 saat 20 dakikada Ankara'dan buraya gelmenin ne kadar büyük bir nimet olduğunu takdirlerinize sunuyorum. Tekrar devletimize şükranlarımı sunuyorum. Sayın Başbakanımıza, Sayın Cumhurbaşkanımıza Hakkari, Yüksekova ve bütün bölge halkı adına teşekkürlerimizi sunuyoruz. İnşallah çok güzel hizmetlere vesile olacak bir yatırım. Biz de bunun mutluluğu içindeyiz." ifadesini kullandı.

Yüksekova'ya gelen ilk uçaktan faydalanmanın sevincini yaşadığını dile getiren yolculardan Hasan Cin de Van'da ineceğini, fakat Yüksekova'ya uçak seferinin başladığını öğrendikten sonra Yüksekova'ya geldiğini anlattı.

Cin, "Çok iyi oldu. Bir alternatifimiz, başka bir kapımız oldu. İnşallah iyi günlere vesile olur, barışa vesile olur. Van'a uçamadığımız zaman Yüksekova'ya uçarız. Burası da bizim memleketimiz. O yüzden mutluyuz." dedi.

Havalimanın açılmasının Yüksekova için temel ihtiyaçlardan biri olduğunu ifade eden taksi şoförü Ferhat Baba da "Havalimanı bize maddi olarak büyük katkı sağlıyor. Yolcu oluyor İran'a, ilçe merkezine, Esendere'ye götürüyoruz. Yüksekova halkı olarak çok mutlu olduk. Kimin katkısı varsa hepsine teşekkür ederiz." diye konuştu.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.