Hakkari

Terörden temizlenen ilçede bayram yoğunluğu

14:49 11 Eylül 2016
Terörden temizlenen ilçede bayram yoğunluğu

Sokağa çıkma yasağının kısmi zamanlı kaldırıldığı Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, Kurban Bayramı dolayısıyla vatandaşlar alışveriş için çarşı merkezine akın etti.

13 Mart'ta sokağa çıkma yasağıyla başlayan ve 20 Nisan'da tamamlanan "Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Gülle Operasyonu"nun ardından terörden temizlenen ilçede hayatın normale dönmesi, vatandaşı sevindirdi.

Güvenliğin tesis edilmesiyle tekrar canlanan kentte, vatandaşlar bayram nedeniyle çarşı ve pazarlara akın ederek, bayram ihtiyaçlarını gidermeye çalıştı.

İlçede aylar sonra oluşan yoğunluk ve yapılan alışveriş, esnafın da yüzünü güldürdü.

Esnaf Sinan Baltacı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede uzun bir sürenin ardından çarşı merkezinde yoğunluğun yaşandığını söyledi.

Bayram nedeniyle satışların arttığını ifade eden Baltacı, yaşanan yoğunluğun esnafı mutlu ettiğini belirtti.

Yoğunluğun devam etmesini isteyen Baltacı, şöyle konuştu:

"İki üç gündür büyük bir hareketlilik var. Bu durum bize de yansıyor. Bayram olduğu için işlerimiz iyice açıldı. Yüksekova'da öncelikle huzur olması bizim işimizi çok etkiledi. İnşallah daha çok huzurlu günler gelecek. Allah bize huzur ve mutluluk verir. İnşallah daha güzel günler göreceğiz."

Vatandaşlardan Ahmet Dayan ise bayram alış verişi nedeniyle esnafın iyi kazanç sağladığını belirterek, bayramın barış, kardeşlik ve huzur içinde geçmesini diledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.