Hakkari

PKK'nın saldırılarına siyasetçilerden tepki

11:10 23 Eylül 2016
PKK'nın saldırılarına siyasetçilerden tepki

Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki siyasetçiler, siviller ve güvenlik güçlerinin yanı sıra siyasi çevrelere yönelik de saldırı gerçekleştiren terör örgütü PKK'ya tepki gösterdi.

AK Parti Hakkari İl Başkanı Nurettin Fırat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, terör örgütünün çukur siyaseti, bombalı terör eylemleri ve canice gerçekleştirdiği suikastlar nedeniyle halk nezdinde maskesinin düştüğünü söyledi.

FETÖ çökertildikten sonra asker içindeki hain işbirlikçilerin temizlendiğini ve terör örgütü PKK ile gerçek mücadelenin yeni başladığını vurgulayan Fırat, "Bu son dönem yapılan terör operasyonları gerek şehir de gerekse kırsalda terör örgütünü müthiş zayıflattı. Terör örgütü PKK, sivil AK Partili siyasetçilere adice suikast düzenleyip kendince korku yaratmaya çalışmaktadır. Ama şunu iyi bilsinler ki biz bu davaya kefenimizi giyerek çıktık. Biz ahiret inancı ile yüklenmiş dava insanlarıyız." diye konuştu.

Fırat, Türkiye'nin, İngilizlerin ve Amerikalıların sömürgeci oyunlarını bozdukça terör örgütü PKK'nın daha çok şiddete ve teröre başvurduğunu belirtti.

- "Tüm terör örgütleri aynı kaynağın beslemeleridir"

"Bu ülke ve ümmet coğrafyası üzerinde oluşturulan şeytani bulutları dağıtıp İslam medeniyetinin güneşini doğuracak mücadelenin yürek verenleriyiz." diyen Fırat, şunları kaydetti:

"Bu realite merkezli düşünürsek bölgede PKK'nın ve hatta tüm terör örgütlerinin niçin AK Parti teşkilatlarına saldırdığını idrak etmiş olacağız. İdealimiz büyük, davamız kutlu, yürüdüğümüz yol çetin, hedefimiz mübarek, liderimiz asil ve mümin. İnanın ki tüm terör örgütleri ve istikbar güçleri, bu lider ve AK kadrolar karşısında aciz ve zavallı kalmaya mahkumdurlar. PKK, DAEŞ, FETÖ ve benzeri tüm terör örgütleri aynı kaynağın beslemeleridirler. Kürt halkı onların gerçek yüzünü, bizim de ak mücadele ve çabamızı aleni bir şekilde idrak etmiştir. Onlar karanlığa ve karamsarlığa hizmet ettikçe, AK kadrolar umut ve ümit dolu yarınlar için güneş misali doğmaya devam edeceklerdir. Ülkemiz ve milletimiz, lideri Recep Tayyip Erdoğan'a ve AK Parti kadrolarına sahip çıkışını 15 Temmuz gecesi gösterdiği gibi tüm terör örgütlerine de her daim gösterecektir."

- "Saldırılardan biran önce vazgeçilmeli"

HÜDA PAR Bitlis İl Başkanı Celal Gül ise parti olarak bugüne kadar hiçbir şekilde şiddetin yanında yer almadıklarını, şiddetin bir çözüm aracı görülmesini de doğru bulmadıklarını söyledi.

Hiçbir hak talebinin masum insanların ölümünü meşrulaştıramayacağını ifade eden Gül, "Şer odaklarının hesabı adına ülkemizi kaosa sürüklemek isteyenler, bir an önce yaptıkları bu saldırılarından vazgeçmeli. Şiddet sarmalını sivil halkın yaşadığı alanlardan çıkarmalı." dedi.

Gül, mazlum halkın, kendi canına ve huzuruna kastedenleri çok iyi tanıdığını vurguladı.

Halkın hukuk çerçevesinde gerekli tepkisini terör örgütlerine karşı ortaya koyacağına inandıklarını belirten Gül, şöyle konuştu:

"Vatandaşın canını ve malını korumakla görevli devlet, bu vazifesini adalet çerçevesinde ivedilikle yapmalı. Çözüm sürecinde de yapılan yanlışlara dikkati çekmiştik. Devletin alan açmasından faydalanan örgüt, bugün şehir merkezlerini yaşanmaz hale getirdi. Yapılan bu maddi ve manevi tahribatları devlet görmemezlikten gelmemeli. Halkın sorun ve sıkıntılarını acilen tespit ederek gerekli çalışmayı yapmalıdır. Halkın meşru talepleri gözardı edilmemeli."

- "Halkımız teröre boğun eğmemeli"

Saadet Partisi Muş İl Başkanı Suphi Maşallah Korkmaz ise 1 Kasım Milletvekili Genel Seçimi'nde Hakkari'de AK Parti'den aday olan Ahmet Budak'a yapılan terör saldırısını asla kabul etmediklerini ve saldırıyı kınadıklarını dile getirdi.

Budak'ın terör örgütü PKK tarafından çocuğunun gözleri önünde öldürüldüğünü anımsatan Korkmaz, "Ahmet Budak'ın ailesini yakından tanıyan birisi olarak söylüyorum, kendisi bölgede herkes tarafından sevilen bir kişiydi. Yardımseverdi. PKK terör örgütü her gün şahit olduğumuz gibi en çok Kürt halkına zarar vermekte, insanları evsiz işsiz, çocukları yetim bırakmakta." değerlendirmesini yaptı.

Geçmiş dönemde terör örgütünce partilerine yönelik saldırılar olduğunu vurgulayan Korkmaz, "Bu nedenle teröre asla fırsat vermeyeceğiz. Bölgede siyaset yapmaya devam edeceğiz. Halkımız da bu dönemde siyasilerin yanında dik durmalıdır. Asla teröre boyun eğmemelidir."ifadesini kullandı.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.