Hakkari

İçişleri Bakanı Soylu, Yüksekova'da

16:07 10 Ekim 2016
İçişleri Bakanı Soylu, Yüksekova'da

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Yüksekova'da kobra tipi zırhlı aracın kule kısmındaki silahın ateş alması sonucu hayatını kaybeden 4 kişinin taziye törenine katıldı.

Bakan Soylu, Şemdinli'deki terör saldırısında hayatını kaybeden vatandaşların taziyesine katılmasının ardından, helikopterle Yüksekova ilçesine geldi.

İçişleri Bakanı Soylu, burada 2 gün önce devriye görevi yapan kobra tipi zırhlı aracın kule kısmındaki silahın ateş alması sonucu hayatını kaybeden Necdet İşözü, Serhat Buldan, Aydın Tümen ve Rahmi Safhalı için düzenlenen taziye törenine katılarak, yakınlarına başsağlığı diledi.

Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralı 2 kişiye de geçmiş olsun dileğinde bulunan Bakan Soylu, sözlerine şöyle devam etti:

"Duamız, niyazımız odur ki Cenabı Allah'ın cemali ve cenneti ile müşerref olsunlar. Müessif bir olay neticesinde 4 insanımızı öteki dünyaya, ahirete uğurladık. Sabah Van'dan 10 şehidimizi gönderdik. Biraz önce Şemdinli'deydik. Şemdinli'de yine evlatlarını kaybeden ailelere taziyemizi ilettik. Biz aynı kıbleye dönüyoruz. Ezani Muhammedi okunduğunda farkındayızdır, belki değilizdir ama her gün gönlümüzü, her gün zihnimizi ve bizden sonra gelecek nesilleri işliyor. Allah'a yönelmeye, birbirimize kardeş olmaya ve üzerinde bulunduğumuz bu coğrafyada birbirimizle olan muhabbetimizi artırmalıyız. Bu olayla ilgili ilk dakikadan itibaren ortaya koyduğunuz vakur, asalet ve bu olaya bakışınızdaki metanete başta ben olmak üzere, burada bulunan herkes ve Ankara'da görev yaptığım herkes minnet ve şükran duyuyor. Bunun farkındayız."

Olayda hayatını kaybedenlerin aileleri ve yakınlarıyla bir süre sohbet eden İçişleri Bakanı Soylu, daha sonra ilçeden ayrıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.