Hakkari

Hakkari'de 3 tırın yakılması

17:08 13 Ekim 2016
Hakkari'de 3 tırın yakılması

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde 3 tırı teröristlerce yakılan iş adamı, terör örgütü PKK'ya tepki gösterdi.

Bir madencilik şirketinin sahibi İsmet Ölmez, gazetecilere yaptığı açıklamada, şirketlerine ait 3 tırın iki gün önce Hakkari-Çukurca karayolu Üzümcü köyü yakınlarında PKK'lı teröristlerce yakıldığını söyledi.

Şimdiye kadar bölgeye yaklaşık 35 milyon liralık yatırım yaptıklarını belirten Ölmez, şöyle konuştu:

"Burada bir tesis kurduk. Belki Doğu ve Güneydoğu'nun en önemli tesislerinden birisi. Dedelerim ve babalarım burada yatıyorsa ben buraya hizmet yapmak istiyorum. Başkalarına da vesile olmak, bölgeye başka yatırımcıları da çekmek için burada yaşıyoruz. Burada kazandığım parayı da Hakkari'de tüketiyorum. Geçen sene de bir kepçemiz yakılmıştı. Üretimimiz azaldı. 330 personelden 140 personele düştük." ifadelerini kullandı.

Madende çalışan bütün personelin Hakkarili olduğunu anlatan Ölmez, şunları kaydetti:

"Bölgemizde ne kadar maddi durumu kötü olan vatandaşımız varsa hepsine elimizden geldiğince yardım ediyoruz. Bize başvuran hiçbir vatandaşımızı geri çevirmedik. Hepsi burada ekmek kazanıyor. Benim günahım ne. Bunların günahı ne, ailelerin günahı ne. Bir çakalın söylemesi ile gelip yolu kesip araçlarımı yakmanın ne anlamı var. Hakkari halkına yazıktır. Ben artık yeter diyorum."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.