Hakkari

Vatandaş ihbarda bulundu, oğlu teşhis etti

11:03 14 Ekim 2016
Vatandaş ihbarda bulundu, oğlu teşhis etti

26. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde Hakkari'den AK Parti 1. sıra milletvekili adayı olan Ahmet Budak'ın PKK'lı teröristlerce öldürülmesiyle ilgili tutuklanan 2 zanlının, saldırının ardından vatandaşların ihbarı sonucu bulunduğu, Budak'ın oğlunun da teröristleri teşhis ettiği belirlendi.

AA muhabirinin güvenlik kaynaklarından edindiği bilgiye göre, 14 Eylül günü, Şemdinli'nin Beşevler Mahallesi'ndeki evinin önünde teröristlerin silahlı saldırısı sonucu hayatını kaybeden Budak'ın öldürülmesine ilişkin soruşturma sürüyor.

Soruşturma kapsamında, olay günü bir vatandaşın 155 Polis İmdat hattına yaptığı ihbar üzerine harekete geçen İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, saldırıyla ilgisi bulunduğu gerekçesiyle 6 kişiyi gözaltına aldı.

Şüphelilerden 2'si emniyetteki ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, diğer şüpheliler suçlamayı kabul etmedi.

- Budak'ın oğlu teşhis etti

Güvenlik güçleri, saldırı esnasında babasının yanında bulunan A. Budak'tan şüphelileri teşhis etmesini istedi. A. Budak'ın babasının olay günü misafirlerini uğurlamak için evin önüne çıktığını ve telefonla görüştüğü esnada evin 5-6 metre uzağındaki bir kayanın arkasında saklanan 2 kişinin kendilerine yaklaşarak babasına ateş ettiğini anlattı. A. Budak, gözaltındaki 4 kişiden S.T. ve E.Y'yi teşhis etti.

Polisin evin çevresinde yaptığı incelemede de evin yakınındaki kayanın arkasında saklanan teröristlerin, beklerken içtikleri sigaranın izmaritleri de bulundu.

- PKK'ya katıldı, 7 ay sonra kaçtı

Soruşturma kapsamında, "Kasten adam öldürmek" ve "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklanan 2 şüpheliyle ilgili yapılan araştırmada, S.T'nin 2 yıl önce terör örgütüne katıldığı ve 7 ay sonra örgütten kaçarak güvenlik güçlerine teslim olduğu, adli mercilerce de serbest bırakıldığı ortaya çıktı.

Diğer şüpheli E.Y'nin de kentte izinsiz gösterilere katıldığı, molotofkokteyli, taşlı ve sopalı saldırılarda bulunduğu ve terör örgütüne milislik yapan kişilerle irtibatlı olduğu belirlendi.

S.T. ve E.Y'nin, Budak'a yönelik saldırı talimatını, Şemdinli kırsalında yürütülen operasyonda etkisiz hale getiren 5 teröristten aldığı ifade edildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.