Hakkari

Demokrasi şehidi Olçok'un adı Hakkari'de yaşatılıyor

15:50 20 Ekim 2016
Demokrasi şehidi Olçok'un adı Hakkari'de yaşatılıyor

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında, darbecilere direnirken İstanbul'da şehit olan Erol Olçok'un ismi Hakkari'de okulda yaşatılıyor.

Öğrenciler "Gazi Lisesi"ne darbe girişimi sırasında 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde şehit edilen Erol Olçok'un adının verilmesinden onur duyduklarını söyledi.

İl Milli Eğitim Müdürü Veysel Durgun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 15 Temmuz şehitlerinin sürekli hatırlanması, demokrasiye olan güveninin tesis edilmesi için ülkenin birçok ilinde olduğu gibi Hakkari'de de yeni açılan okula oğlu ile şehit olan Erol Olçok'un isminin verildiğini anımsattı.

İsmi "Hakkari Çorumlu Erol Olçok Lisesi" olarak değiştirilen okulda eğitim gören öğrenciler, kendileri için canını ortaya koyan Olçok'un ismi verilen okulda eğitim görmekten gurur duyduklarını söyledi.

Öğrencilerden Kübra Çiçek, "Kendisine Allah’tan rahmet diliyorum. Eğer Şehit Erol Olçok ve onun gibiler olmamış olsaydı biz belki de burada okumuyor olacaktık. Bu ismi taşımaktan onur duyuyoruz." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.