Hakkari

Terör mağduru 5 bin öğrenciye kıyafet yardımı

12:12 28 Ekim 2016
Terör mağduru 5 bin öğrenciye kıyafet yardımı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde terör mağduru öğrencilere kışlık kıyafet yardımı yapıldı.

İlçede huzur ve güvenliğin tesisi amacıyla 13 Mart'ta sokağa çıkma yasağıyla başlayan ve 20 Nisan'da tamamlanan "Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Gülle Operasyonu"nun ardından, devlet tarafından terör mağduru ailelere yapılan yadımlar devam ediyor.

Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün yürüttüğü ortak çalışmayla ilçe merkezi ve köylerdeki ihtiyaç sahibi 5 bin öğrenciye, içinde mont, kazak, pantolon ve ayakkabı bulunan yardım paketleri dağıtıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Servet Canlı ile Şube Müdürü Naci Deniz, okulları ziyaret ederek yardım paketlerini öğrencilere teslim etti.

Canlı, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçede öğrencilerin mağduriyet yaşamaması için gerekli çalışmaların yürütüldüğünü ve aynı zamanda ihtiyaç sahibi öğrencilere yardım yapıldığını söyledi.

Öğrencilerden Mizgin Korkmaz ise yardımlardan dolayı mutlu olduklarını dile getirdi. Yetkililerin kendilerini ziyaret ederek sıkıntılarını dinlediğini anlatan Korkmaz, "Hepsine çok teşekkür ederiz. Öğretmenlerimiz bizim sıkıntılarımızı gideriyor. Yapılan kıyafet yardımı iyi oldu. Öğretmenlerimiz sık sık ziyaretlerde bulunuyor. İnşallah derslerde daha iyi olacağız." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.