Hakkari

Cumhuriyet 93 yaşında

14:12 29 Ekim 2016
Cumhuriyet 93 yaşında

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla tören düzenlendi.

Selahaddin Eyyubi Kültür Merkezi'nde düzenlenen törende konuşan Kaymakam İbrahim Çenet, cumhuriyet tarihi boyunca terör örgütlerinin halk üzerinde baskı yaratmaya çalıştığını söyledi.

Yoksul kesimin, cumhuriyet yönetiminin gelmesiyle ülke yönetimine katıldığını belirten Çenet, cumhuriyetle sanayi müesseselerin kurulduğunu ve ilerlemenin önünün açıldığını ifade etti.

Çenet, büyük bir imparatorluktan arta kalan eldeki son imkanlarla yeni ve güçlü bir devletin inşasının böylece başladığını dile getirerek, "Cumhuriyet döneminde büyük adımlar atılmıştır. Fabrikalar, müesseseler, güzel şehirler, sanayi tesisleri, pozitif bilim okutan okullar, üniversiteler, modern tarım ve hayvancılık metodlarıyla toprağın işlenmesi gibi konular cumhuriyet rejiminin ivmesiyle başlatılmış ve o yıllar içinde ülkemiz dünyada medeni milletler arasında yerini kısa sürede almıştır." diye konuştu.

- "PKK bu milletin düşmanıdır, haindir"

Çenet, terör örgütü PKK'nın bölgede halk üzerinde baskı uyguladığına işaret etti.

"Halk bunlara alet olmayınca veya bunların istediği partiye oy vermeyince, bu sokaklarda gezenler, güya milletvekilleri, belediye başkanları, halkın menfaatlerini düşünmüyor." diyen Çenet, şöyle devam etti:

"Birileri çıkıyor halkın evinin önünü kazıyor, barikat kuruyor, yola bomba yerleştiriyor. Halkın çocukları okula gidemiyor, hastaneye, cenazeye ve taziyeye gidemiyor. Bunlar, halkı çaresizliğe teslim ediyorlar. İşte cumhuriyet yönetimi halka böyle zulümler yapılmasına izin vermeyen bir yönetimdir. Arkasına milleti değil, çıkıp 'biz sırtımızı dağa yaslıyoruz' diyenler, bu milletin tokadını her zaman yiyeceklerdir. PKK bu milletin düşmanıdır, haindir."

Terör örgütü PKK'nın uluslararası güçlerin taşeronu olduğunu belirten Çenet, Yüksekova halkının bu gerçeği görmesini istedi.

- "Başlarında hoca dedikleri bir yaratık var"

Çenet, 15 Temmuz'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminde halkın bombalandığını anımsatarak, "Milletimizin kalbi olan Türkiye Büyük Millet Meclisini bombaladılar. Halkımızın üzerine kurşun sıktı bu caniler. 240'tan fazla masum insanımız hayatını kaybetti. Başlarında hoca dedikleri bir yaratık var. Gündüz bizden görünen, akşam başka bir şekle bürünüyor. Cumhuriyetimize uygun dürüst insanlar yetiştirmeliyiz."

Günün anlam ve önemiyle ilgili şiirlerin okunduğu törende, başarılı sporculara ödülleri verildi.

Törene Yüksekova Garnizon Komutanı Albay Şahin Güngör, Yüksekova Cumhuriyet Başsavcı Vekili Sami Kılıç, kurum amirleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.