Hakkari

Terör mağduru çocuklar için semt sahası yapıldı

11:59 31 Ekim 2016
Terör mağduru çocuklar için semt sahası yapıldı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde terör örgütü PKK'nın saldırı nedeniyle mağdur olan öğrencilerin sosyal ve sportif ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla, köy okullarına 7 semt sahası yapıldı.

İlçede huzur ve güvenliğin tesisi amacıyla 13 Mart'ta sokağa çıkma yasağıyla başlayan ve 20 Nisan'da tamamlanan "Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Gülle Operasyonu"nun ardından yatırım çalışmaları devam ediyor. Yüksekova Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliğince Köye Dönüş ve Rehabilitasyon Projesi (KDRP) kapsamında, köy okullarına semt sahaları inşa edildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Servet Canlı ve Şube Müdürü Naci Deniz, yeni yapılan sahalarda incelemede bulunarak, öğrencilerle sohbet etti.

Kaymakam İbrahim Çenet, AA muhabirine, ilçe merkezi ve köylerdeki öğrencilerin sosyal ve sportif ihtiyaçlarını karşılayacak spor tesislerini okullara kazandırdıklarını söyledi.

İlçede devlet yatırımlarının devam ettiğini ifade eden Çenet, "KDRP kapsamında hazırladığımız projelerle okulların ihtiyaçları olan sosyal tesislerin oluşturulmasına öncelik verdik. Çok amaçlı semt sahalarımızın yapımı tamamlandı ve okullarımıza teslim ettik. Semt sahaları basketbol, voleybol ve futbol gibi çeşitli branşlara uygun şekilde yapıldı. Bu semt sahaları öğrencilerimizi spora teşvik edeceği gibi gençlerimizin ve çocuklarımızın sosyal yaşamlarına da katkı sunacaktır." ifadesini kullandı.

Öğrenci Beyzanur Günçakan, semt sahalarının yapılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Beden eğitimi dersinde öğretmenimiz bize basketbol oynamayı öğretiyor. Basketbol sahamız olmadığı için daha önce oynayamıyorduk ama şimdi oynayabiliyoruz. Birçok aktivite gerçekleştiriyoruz. Çok mutlu olduk." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.