Hakkari

Halk oylamasına doğru

15:40 24 Şubat 2017
Halk oylamasına doğru

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, referanduma ilişkin, "Sandığa giren bütün oylar ister 'evet' ister 'hayır' olsun bizim namusumuzdur, namusumuz gibi koruyacağız." dedi.

Sandık güvenliği çalışması yapmak için Hakkari'ye gelen Atıcı, CHP İl Başkanlığını ziyaret etti.

Atıcı, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, 81 il ve bütün ilçelerde sandık güvenliği ile ilgili çalışmalar yürütüklerini söyledi.

Bu çalışmalara büyük önem verdiklerini belirten Atıcı, şöyle konuştu:

"Çünkü nereye gidersek gidelim halkımız bize diyorlar ki 'evet' veya 'hayır' oyu vereceğiz ama sandıklara sahip çıkabilecek misiniz.? En büyük endişeleri bu. Millet sandığı gidip 'hayır' oyu vereceğini ifade ettiğinde endişesi acaba sandıklara sahip çıkılabilecek mi. Bu endişe bizi derinden üzüyor. Çünkü milletin devlete olan güvenini azaldığını hissettiriyor. Bakın hükumetler geçicidir, hükumetler kurulur, görev süresi biter. Liderler geçicidir, görevleri biter, yaşamları biter ama devletimiz, ülkemiz ve milletimiz kalıcıdır."

Milletin devlete ve devleti yönetenlere karşı güvenini azaltmaması gerektiğini ifade eden Atıcı, şunları kaydetti:

"Dedik ki sandığa giren bütün oylar ister 'evet' ister 'hayır' olsun bizim namusumuzdur, namusumuz gibi koruyacağız. Seçim günü 16 Nisan'a kadar il il, ilçe ilçe karış karış gezerek o sandığa 'hayır' oyu girmesi için mücadele edeceğiz. Ama milli irade milletimiz ne derse sandığa o yansıyacağı için sandığa gelen bütün oyları da biz koruyacağız. O yüzden de teknik bazı bilgileri ve bazı çalışma yöntemlerini Hakkari’deki yoldaşlarımızla, parti örgütümüze paylaşmaya geldik. Eğer halkımız 'evet' derse Cumhurbaşkanı aynı zamanda bir partinin genel başkanı olacak. Eğer halkımız 'benim Cumhurbaşkanım tarafsız olmalıdır hiçbir partiye üye olmamalıdır, bir partinin genel başkanı olmamalıdır' diyorsa o zaman gidip sandıkta 'hayır' oyu kullanacak."

Parti yöneticileri ile çarşı esnafını gezerek bir kahvehanede vatandaşlarla bir araya gelen Atıcı, Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet Taş'ı da ziyaret etti.

Atıcı, kentten ayrıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.