Hakkari

Hakkari'de terör operasyonu

18:30 21 Mart 2017
Hakkari'de terör operasyonu

Hakkari'de nevruz öncesi güvenlik güçlerine, kamu kurum ve kuruluşlarına yönelik eylem hazırlığı içerisinde oldukları iddiasıyla 5 kişi gözaltına alındı, zanlılardan 4'ü adli kontrol şartıyla, biri de emniyetteki ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, PKK/KCK terör örgütünün faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve önlenmesine yönelik çalışmaların sürdürüldüğü belirtildi.

Nevruz öncesi güvenlik güçlerine, kamu kurum ve kuruluşlarına yönelik taş ve molotof kokteyli ile saldırı düzenleyecek kişilere yönelik operasyon düzenlendiği kaydedilen açıklamada, şöyle denildi:

"Yüksekova TEM Büro Amirliği ekiplerince tespit edilen 7 şahıs ile ilgili olarak 16 Mart 2017 günü yapılan eş zamanlı operasyonlar kapsamında 5 şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır. Şahısların yapılan ikamet aramalarında 1 adet CZ marka 7.65 mm çapında tabanca, 1 adet CZ marka silaha ait şarjör, 26 adet fişek ele geçirilmiştir. Şahıslardan 4'ü çıkarılmış oldukları adli makamlarca 'Adli kontrol uygulama tedbirleri kararı' ile serbest bırakılmış, bir şahıs ise alınan ifadesinin ardından Yüksekova TEM Büro Amirliğinden serbest bırakılmıştır. Diğer 2 şahsın yakalanmasına yönelik çalışmalar devam etmektedir."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.