Hakkari

Şemdinli'de 150 öğrenciye bayram hediyesi

15:22 20 Haziran 2017
Şemdinli'de 150 öğrenciye bayram hediyesi

Şemdinli ilçesinde 150 öğrenciye bayram hediyeleri dağıtıldı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) gönüllülük esasına göre hareket eden eğitim ve araştırma grubu News PDR üyeleri, çeşitli üniversitelerden topladıkları yardımları, ilçeye bağlı Günyazı Köyü İlkokulu öğrencilerine ulaştırdı.

Bayramda giyilecek kıyafet ve ayakkabının yanı sıra kırtasiye malzemeleri ve oyuncakları öğrencilere hediye eden grup üyeleri, 150 öğrenciye erken bayram yaşattı.

News PDR Genel Yayın Yönetmeni Osman Azad Kalan, gazetecilere yaptığı açıklamada, KKTC'de çalışmalara başladıklarını ve çocuklara yönelik cinsel istismar ve diğer mağduriyetleri önlemeye yönelik projeler gerçekleştirdiklerini söyledi.

Şemdinli ilçesindeki öğrencilere de yardımda bulunmak istediklerini anlatan Kalan, "Kaymakamlık, Halk Eğitim Müdürü Arif Yılmaz ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile irtibata geçerek bu köyümüzdeki öğrencilerimize yardım etmeye karar verdik. 20 arkadaşın topladığı bağışlarla çocuklara hediye aldık. Bayram öncesine denk gelmesi ise bir nevi bayram hediyesi gibi oldu." diye konuştu.

Şemdinli İlçe Milli Eğitim Müdürü Muzaffer Akdeniz ise yapılan yardımdan dolayı grup üyelerine teşekkür ederek plaket verdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.