Hakkari

FAP hastası annenin yaşam mücadelesi

11:34 22 Haziran 2017
FAP hastası annenin yaşam mücadelesi

Hakkari'de FAP (Adenomatöz Polipozis) hastası kadın, maddi imkansızlıklara rağmen, biri kendisi ile aynı hastalığı taşıyan 2 çocuğuyla yaşam mücadelesi veriyor.

Kalın bağırsağın içinde binlerce polip gelişimi ile seyreden kalıtsal bir hastalık olan ve erken tedavi edilmediği takdirde kansere dönüşen FAP hastası 3 çocuk annesi Necla Atış, hastalığını unutarak kendisiyle aynı hastalığı taşıyan oğlu Serhat (15) ve Serkan'a (11) bütün zorluklara rağmen bakmaya çalışıyor.

Necla Atış, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 9 yıldır Ankara Tıp Fakültesi'nde tedavi gördüğünü ve kolon seansı geçirdiğini belirten Atış, şunları kaydetti:

"Kalın bağırsağım alındı. 4 defa tümür çıktı, bunlar yine ameliyatla alındı. Şuan tekrar tümür çıkmış. Çok tehlikeli yerde ve küçük olduğu için ameliyatta zorlu, biraz zaman gerekiyor. Hastalık genetik olduğu için büyük oğluma da geçmiş. Oda FAP hastası. Kolon seansı oldu. Kalın bağırsağı alındı. Şimdi kalça kemiğinde tümür çıkmış. Onun tedavisini görüyor. Ayrıca epilepsi hastası. Diğer oğlumda küçükken gizli felç geçirdi. Bu da ayağına, omuriliğine ve beynine vurdu. Tedavilerimiz sürüyor. Buna da şükrediyoruz."

- Anne kendi hastalığını unuttu

Kendi rahatsızlığını düşünmediğini ifade eden Atış, bütün önceliğinin çocukları olduğunu belirterek, "Onlara daha iyi bakmak istiyorum. Daha güzel bir ortam hazırlamak istiyorum. Bütün günümü çocuklarımla geçiriyorum. Büyük oğlum rahatsızlığından dolayı okula gidemiyor. Ev de eğitimini görüyor. Çocuklarımın temiz ve düzenli bir ortamda yaşamaları için çaba sarf ediyorum. Kesinlikle rahatsızlığımı onlara fazla belli etmiyorum. Ağrılarım olduğu halde ayakta kalarak çocuklarımla ilgileniyorum."

Eşi ve çocuklarının tedavi için iki ayda bir Ankara'ya gitmesi gerekirken maddi sıkıntılardan dolayı yılda bir gidebildiklerini belirten baba Fazıl Atış, "Her şeye rağmen Allah'a binlerce kez şükürler olsun. Bu Allah’ın bir takdiridir. Eşim gerçekten moralini hiç bozmuyor. Çocuklara hiç belli etmiyor. Çocuklarla çok ilgileniyor. Ben serbest çalışıyorum. Elimden geldiği kadar çocuklarımın sağlığı, eğitimi için ne gerekiyorsa onu yapmaktayım. Ama tabi 9 yıldır Hakkari'den Ankara'ya gitmekteyiz. Bundan dolayı maddi sıkıntılarımız var. Bazen çok zorlanıyoruz." dedi.

- Devlet aileyi takip ediyor

Aileyi ziyaret eden Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Akif Bildirici, aileyi 3 yıldır tanıdıklarını ve sürekli takip ettiklerini aktararak şöyle konuştu:

"Annenin kendi hasta olmasına rağmen çocukları için göstermiş olduğu fedakarlık, çocukların annelerine karşı göstermiş oldukları fedakarlık, eşinin ailesine göstermiş olduğu fedakarlığı bir nebzede olsun hatırlamak ve tüm ülke kamuoyuna hatırlatmak için bugün aileyi ziyarette geldik. Ailemizi de bundan sonra da sürekli takip edeceğiz. Sorun ve sıkıntılarını elimizden geldiği kadar çözmeye çalışacağız. Çocuklarımızın da eğitim hayatları boyunca takiplerini yapacağız."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.