Hakkari

Yüksekova'da Mustafa Zeydan Camisi ibadete açılıyor

16:16 10 Ağustos 2017
Yüksekova'da Mustafa Zeydan Camisi ibadete açılıyor

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde yapımı tamamlanan Mustafa Zeydan Camisi ibadete açılıyor.

Yeni Mahalle'de geçen yıl 370 metrekare alan üzerinde inşa edilen, 3 katlı, bin kişi kapasiteli cami ibadete hazır hale getirildi.

İl Müftüsü Faruk Gürbüz, İlçe Müftüsü Eyüp Babat ve iş adamı Hacı Teoman Zeydan, camiyi ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Müftü Babat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, emeği geçenlere teşekkür ederek, yapılan caminin anlamına vurgu yaptı.

Caminin düzenlenecek programla açılışının yapılacağını kaydeden Babat, "Güzel bir eser olmuş. Açılışa bütün halkımızı davet ediyoruz. Cami günün şartlarına uygun geniş ve güzel yapılmış. Çok beğendik. Allah razı olsun. İlçemiz için hayırlara vesile olur inşallah. İl Müftümüz de camiyi gezdi. Her şeyiyle uygun buldu." diye konuştu.

AK Parti 23'üncü dönem Hakkari Milletvekili Rüstem Zeydan ise, yapımı tamamlanan caminin yarın saat 10.00'da açılacağını söyledi.

Vatandaşları caminin açılış törenine davet eden Zeydan, şunları kaydetti:

"Yaşamı boyunca ömrünü Yüksekova ve Hakkari halkına adamış rahmetli babam Sayın Mustafa Zeydan adına, sevgili kardeşim Hacı Teoman Zeydan tarafından yapılan Mustafa Zeydan Camii, Diyanet İşleri Başkanlığından yetkililer ve Hakkari Valisi Sayın Cüneyit Orhan Toprak'ın teşrifleriyle açılacaktır. Siz saygı değer hemşehrilerimizin hayır dualarını almak için hepinizin teşriflerini bekliyoruz."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.