Hakkari

Yüksekova'da kısırlaştırma çalışmaları

12:29 22 Ağustos 2017
Yüksekova'da kısırlaştırma çalışmaları

Yüksekova Belediyesi, anlaştığı özel bir firmayla hazırladığı "Kısırlaştır, Aşıla ve Yerinde Yaşat" Projesi kapsamında sokaklarda bulunan köpeklere yönelik kısırlaştırma çalışma başlattı.

Ekiplerce sokaklardan toplanan köpeklerin, oluşturulan mobil ameliyathanede İstanbul'dan gelen uzman veterinerler tarafından gerekli aşı, küpeleme, kayıt ve kısırlaştırma işlemleri yapılıyor.

Yüksekova Belediyesi Çevre Sağlık ve Kontrol Müdürü Adil Özdil, yaptığı açıklamada, ilk etapta yaklaşık 200 köpeğin kısırlaştırılacağını söyledi.

Şehir merkezinde başıboş köpeklerle ilgili sıkıntı olduğunu kaydeden Özdil, "Belediyemizin girişimiyle İstanbul'dan gelen uzman ekip, 3 gündür geceli gündüzlü çalışıyor. Sokak hayvanları ile ilgili 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ve Yönetmelikleri gereği işlem yapmaktayız. Sokak köpeklerinin kısırlaştırma işlemi, kuduz aşısı ve parazitsel bakımları yapıldıktan sonra kulaklarına küpe takıp kayıt altına alıyoruz." diye konuştu.

Üç gün içinde yaklaşık 80 köpeğe işlem yaptıklarını aktaran Özdil, köpekleri 24 saat gözetim altında tuttuktan sonra tekrar doğal yaşam ortamlarına bıraktıklarını dile getirdi.

Özdil, şunları kaydetti:

"Amacımız, kontrolsüz bir şekilde artan sokak hayvanlarının popülasyonunu dengede tutabilmek, bu sayede sokak hayvanlarının da yaşam hakkının olduğunu göstermek ve halkla iç içe olan bu hayvanların sağlıklı bir şekilde yaşamlarını sürdürmelerini sağlamaktır. Şikayeti olan vatandaşlarımız mahalle muhtarları aracılığıyla bize ulaşabilir."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.