Hakkari

Şemdinli'de öğretmenler çiçeklerle karşılandı

11:21 18 Eylül 2017
Şemdinli'de öğretmenler çiçeklerle karşılandı

NECMİ ERTUŞ/SIRAÇ KARADENİZ - Milli Eğitim Bakanlığınca Hakkari'nin Şemdinli ilçesine atanan öğretmenler, görev yapacakları köyde çiçeklerle karşılandı.

Hakkari'de Milli Eğitim Müdürlüğündeki işlemlerinin ardından ilçeye bağlı Günyazı köyüne gelen öğretmenlere öğrencileri sevgi gösterisinde bulundu.

Burada çiçeklerle karşılanan öğretmenler, duygulu anlar yaşadı. Köy sakinleri, Kürtçe "Hoş geldiniz" diyerek öğretmenleri, ağırlamak için evlerine davet etti.

Günyazı İlk ve Ortaokulu Müdürü Hayrullah Sevim, AA muhabirine, misafirperver bir köyde görev yaptıklarını söyledi.

Köyde vatandaşlarla yakın ilişki içerisinde olduklarını anlatan Sevim, şöyle dedi:

"Öğretmenlerimiz ister istemez bir korku ve endişeyle geliyorlar. Sosyal medyadan ya da haberlerden bir şekilde doğunun farklı yüzünü öğreniyorlar. Ama okullarına geldikten sonra dışarıdan göründüğü gibi olmadığını anlıyorlar. Bu da öğretmenlerimizi memnun ediyor. Öğretmenler buraya gelirken farklı duyguda, giderken de farklı duyguda oluyor."

Bursa'dan Günyazı köyüne gelen öğretmen Fatmagül Mutlu, gelmeden önce endişeli olduğunu ancak ilçeye geldikten sonra endişelerinin ortadan kalktığını belirtti.

Çok sıcak ve samimi bir şekilde karşılandıklarını kaydeden Mutlu, "Karşılaştığım manzara karşısında çok şaşırdım. Ciddi anlamda büyük bir mutluluk duyuyorum. Okulumu ve öğretmen arkadaşlarımı gördüm. Onlar da çok samimi ve içtenler. Böyle samimiyetle karşılanmayı beklemiyordum. İnşallah burada halk, öğretmen arkadaşlarım ve idaremizle güzel bir 6 yıl geçireceğimi düşünüyorum." diye konuştu.

- "Gelirken ağladım, giderken de ağlıyorum"

Köyde 4 yıldır öğretmenlik yapan ve tayini çıkan öğretmen Esin Bozkurt da okulda ve köyde çok güzel anlar yaşadığını aktardı.

"Köyde düğünlere katıldık ve birlikte halay çektik. Vefat edenlerin cenazelerine gittik, beraber yas tuttuk." diyen Bozkurt, "Biz burada hayatı yaşadık ve gördük. 30 tane fidanım vardı her birini büyüttüm, 4'üncü sınıfa kadar getirdim. O fidanlarımı devredip gidiyorum. Hayırlısı olsun. Buralar, eğitimle bilgiyle ve kültürle değişecek. Bu insanların dışarıdan gelen öğretmenlerden alacakları bilgiye çok ihtiyaçları var. Buraya gelirken ağladım şimdi ayrılırken de ağlıyorum." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.