Hakkari

Ahilik Haftası

15:41 19 Eylül 2017
Ahilik Haftası

Hakkari'de Ahilik Haftası nedeniyle program düzenlendi.

Ticaret İl Müdürlüğü Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen programa Vali Vekili Bekir Abacı, Vali Yardımcısı Mehmet Nurullah Karaman, Hakkari Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği Başkanı İrfan Sarı, kamu kurum ve kuruluş amirleri, STK temsilcileri ve esnaf katıldı.

Programda konuşan Ticaret İl Müdürü Salih Çiftçi, toplumlar modernleştikçe kıymeti daha iyi anlaşılmaya başlanan ahiliğin, insanlığın önüne yeni açılımlar sunan, eskimeyen bir sistem olduğunu söyledi.

Çiftçi, "Anadolu toprakları, Ahilik gibi kendinden sonraki zamanları aydınlatan, etkileyen ve biçimlendiren bir hayat üslubunu ortaya çıkarmıştır. Ecdadımız, kadınıyla, erkeği ile yüzyıllardır ahiliği canlı tutup yaşatarak ülkemize ve tüm insanlığa büyük bir hizmette bulunmuştur. Ticari ve toplumsal hayatta iş ve meslek ahlakında dürüstlük, güvenilirlik, başkasının hak ve hukukuna saygılı, şefkatli, cömert ve güler yüzlü olma, birlikte hoşgörüyle yaşayabilme ahiliğin temel kuralıdır. Bu kurallara dayanan ahilik teşkilatı yüzyıllarca karşılıklı dayanışma, sevgi, saygı, hoşgörü ve adalet bilincini taşıyan esnaf ve sanatkarlar yetiştirmiştir."

Programda, Ahilik Haftası ile ilgili orta okul ve liselerde yapılan kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Ardından yılın ahisi seçilen Ali Aksu, kalfa Levent Beyter ve çırak Necima Çiftçi'ye protokol tarafından plaketleri verildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.