Hakkari

Yüksekova'da "İlköğretim Haftası" programı

13:00 22 Eylül 2017
Yüksekova'da "İlköğretim Haftası" programı

Yüksekova ilçesinde "İlköğretim Haftası" dolayısıyla program düzenlendi.

Selahaddin Eyyubi Kültür Merkezi'nin konferans salonunda düzenlenen, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda, günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı ve şiirler okundu.

Programda konuşan Yüksekova Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mahmut Kaşıkçı, 2017-2018 eğitim öğretim yılının hayırlı olması temennisinde bulundu.

Kurtuluş Savaşı yıllarındaki zorluğa ve mücadeleye dikkat çeken Kaşıkçı, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin hedeflerine ulaşması için yediden yetmişe herkese iş düştüğünü kaydederek, şunları söyledi:

"Bir üretiyorsak iki üretmek zorundayız. Bizler emanetçiyiz. Bu ülkenin geleceğinde artık çocuklarımız olacak. Ülkemizi bu nesle artık emanet edeceğiz. Bu nesli en iyi şekliyle yetiştirmek zorundayız. En iyi eğitimi vermek zorundayız. Bütün anne, babalar yediden yetmişe herkes bu nesli iyi yetiştirmek zorundadır. Bu nesle sahip çıkmaz zorundayız. Bizler anne ve baba olarak sahip çıkmadığımız zaman birileri sahip çıkmaya kalkıyor."

15 Temmuz'un tesadüfi yaşanmadığını aktaran Kaşıkçı, "Bu ülke terör eylemlerini tesadüfi yaşamıyor. Herkesin bir hesabı var. Çanekkale'de, Sakarya'da yenildiler, cephede kaybettiler, bu sefer işin kolayına gittiler. Birilerini satın alıp maşa yapıyorlar. Buna dur demek zorundayız. Bu ülkenin ve coğrafyanın kaderi güçlü olmaktan geçer." dedi.

Eğitime yönelik yapılan her faaliyete destek sunacaklarını belirten Kaşıkçı, geçen sene olduğu gibi bu sene de öğrencilere gerekli materyal, kitap, araç ve gereçleri sağlamaya devam edeceklerini dile getirdi.

Av. Mehmet Altun İlkokulu ve 15 Temmuz Şehitleri Ortaokulu'nun terör saldırılarında şehit olan öğretmenler için hazırladığı kısa film gösterimi salondakilere duygulu anlar yaşattı.

Müzik dinletisiyle devam eden program, üst sınıftaki öğrencilerin yeni okula başlayan öğrencilere çiçek vermesiyle son buldu.

Programa, Yüksekova Cumhuriyet Başsavcısı Dr. Özkan Gürdoğan, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ahmet Kurdoğlu, kurum amirleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.




YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.