Hakkari

Yüksekova'da 66 çiftçiye 396 düve hibe edildi

15:34 23 Eylül 2017
Yüksekova'da 66 çiftçiye 396 düve hibe edildi

Yüksekova'da Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının, "Genç Çiftçi Projesi" kapsamında hak sahibi çiftçilere hibe olarak büyükbaş hayvan dağıtıldı.

Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Mahmut Kaşıkçı, eski şehir stadında düzenlenen dağıtım töreninde gazetecilere yaptığı açıklamada, hükümetin kırsaldaki genç çiftçileri desteklemek için iki yıl önce çalışma başlattığını anımsattı.

Hibe desteğinin nakit olarak değil proje karşılığında çiftçilere verildiğini belirten Kaşıkçı, "Bu sene bir rekor kırdık. Yaklaşık 100 girişimden 66'sına büyükbaş yani her kişiye 6'şar düve veriyoruz. Yine küçükbaş, meyvecilik gibi alanlarda toplamda 100 çiftçimizi bu yıl desteklemiş olacağız. İnsanlarımız yeter ki üretsin, çalışsın. Biz üretenin ve çalışanın yanında olacağız." dedi.

Önümüzdeki yıllarda da hükümetin açıkladığı alanlarda hangi proje olursa olsun desteklemeye devam edeceklerini kaydeden Kaşıkçı, şöyle devam etti:

"Çiftçilerimize hayırlı olsun diyorum. Bol kazançlar diliyorum. Özellikle gençlerimiz üretsin ve çalışsın. Hükümetimiz gençlerimizin yanındadır. Bizler gençlerimizin yanındayız. Bir ülkenin kaderi üretmekten geçiyor. Üretmeden ülkenin kaderinin değişme şansı yok. Türkiye Cumhuriyeti devleti de 'üretenin ve çalışanın yanındayım' diyor."

Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Cezmi Yılmaz da 66 çiftçiye 396 düve dağıtımı yaptıklarını ve ilçenin 100 projeyle Türkiye birincisi olduğunu bildirerek, katkılarından dolayı Bakanlığa ve Kaymakam Kaşıkçı'ya teşekkür etti.

Yapılan konuşmaların ardından büyükbaş hayvanlar sahiplerine teslim edildi.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.