Hakkari

Hakkari'deki darbe girişimi davası

22:22 20 Kasım 2017
Hakkari'deki darbe girişimi davası

Duruşmada savunma yapan sanıklardan Otal, FETÖ/PDY terör örgütüyle bir irtibatının, bağının bulunmadığını iddia etti.

Hakkari'de Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine destek verdikleri gerekçesiyle haklarında dava açılan 18'i tutuklu 32 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Hakkari 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, aralarında eski Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Otal'ın da yer aldığı 18 tutuklu sanık, bulundukları cezaevinden Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Bazı tutuksuz sanıklar, yakınları ve sanık avukatları da duruşma salonunda hazır bulundu.

Darbeci general Semih Terzi ile whatsapp mesajlarını da reddeden Otal, Terzi'yi gıyaben tanıdığını ancak kendisiyle tanışıklığının bulunmadığını iddia etti.

Sanık Otal, darbeci general Terzi ile telefonla görüştüklerini anlatarak, "Kuzey Irak'ta Semih Terzi'nin birliğinde bir üsteğmen yaralanmış. Bu üsteğmen özel kuvvetlerinin helikopteri ile Şırnak'a tahliye edilmiş daha sonrada şehit olmuş. 14 Temmuz günü de Semih Terzi bu olay ile ilgili beni aradı bir buçuk dakika civarında konuştuk, başka hiçbir konu konuşulmadı. İddia edilen whatsapp içerikleri gerçekle uyuşmamaktadır. İsmail Metin Temel nereye gideceğini helikoptere bindiğinde söyler. Kimse nereye gideceğini bilmez benimde bilmem söz konusu değildir. Mesajı kesinlikle ben yazamadım. Semih Terzi diğer herkesle şifreli konuşuyor her nedense benimle açık konuşuyor." dedi.

Sanıklardan 9'unun savunmasını alan mahkeme heyeti, duruşmaya çarşamba günü devam edilmek üzere ara verdi.

İddianamade, Hakkari'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) darbe girişimine destek verdikleri gerekçesiyle aralarında Otal'ın da bulunduğu 32 sanık hakkında,"Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek", "TBMM'yi ortadan kaldırma veya görevini engellemeye teşebbüs etmek", "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etmek" ve "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlarından 10 yıldan 3'er kez ağırlaştırılmış müebbete kadar değişen hapis cezalarına çarptırılmaları talep edilmişti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.