Hakkari

Kayak hayalini Hakkari'de gerçekleştirdi

16:10 21 Kasım 2017
Kayak hayalini Hakkari'de gerçekleştirdi

Mersin'de kurduğu tiyatro grubuyla büyük ilgi çeken Ümmiye Koçak, Hakkari'de ekip arkadaşlarıyla kayak yaptı.

Mersin'in Toroslar ilçesine bağlı Arslanköy'de kurduğu tiyatro grubuyla hemcinslerinin sesini dünyaya duyuran, bir reklam filminde dünyaca ünlü futbolcu Cristiano Ronaldo ile kamera karşısına geçen 60 yaşındaki Ümmiye Koçak, "Baba Ben Geldim" tiyatro oyununu sergilemek üzere kente geldi.

New York Avrasya Film Festivali’nde, "Sinemada En İyi Avrasyalı Kadın Sanatçı Ödülü"nü alan "Yün Bebek" filminin senaristi, yönetmeni ve oyuncusu, Arslanköy Kadınlar Tiyatro Topluluğu'nun kurucusu Koçak ve beraberindeki ekip üyeleri, Vali Cüneyit Orhan Toprak'ı makamında ziyaret etti.

Vali Toprak, Koçak ve arkadaşlarını kayak hayalini gerçekleştirmeleri için kent merkezine 12 kilometre uzaklıktaki 2 bin 700 rakımlı Merga Bütan Kayak Merkezi'ne götürdü.

Koçak ve ekip üyeleri kayak malzemeleri, kızak ve poşetlerle kaydı.

Bazı kadınlar ise kar motoru ile gezdi.

Ümmiye Koçak, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilk kez geldiği Hakkari'yi çok beğendiğini söyledi.

Hakkari'nin havasının suyunun çok güzel olduğunu anlatan Koçak, "Burası rüya gibi bir yer. Benim astımım vardı, burada sesim açıldı. İnsanları güler yüzlü, içten, samimi. Hakkari'miz kötü anılmasın çünkü burası bir cennet. Herkes gelsin görsün burayı." dedi.

İlk kez Hakkari'de kayak yaptığını ifade eden Koçak, "Bu benim hayalimdi. Ben hep hayallerimin peşinden koşan birisiyim ama öyle hemen de olmuyor. Sayın Valimize bu hayalimi söyledim. Allah razı olsun o da hemen getirdi." diye konuştu.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.