Hakkari

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dağ Hakkari'de:

22:09 29 Kasım 2017
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dağ Hakkari'de:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, "AK Parti'ye, Genel Başkanımıza, Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza iftira atarak ve bu iftiralar neticesinde bir takım sonuçlar elde etmek niyetiyle bunu yapan bir siyasi partinin bu ülkeye hiçbir şekilde ümit olması, bir heyecan doğurması söz konusu dahi olamaz." dedi.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Hakkari'ye gelen Dağ'ı, Yüksekova'daki Selahaddin Eyyubi Havalimanı'nda AK Parti İl Başkanı Emrullah Gür ve partililer karşıladı.

Daha sonra partisinin il başkanlığını ziyaret eden Dağ, burada yaptığı konuşmada, her coğrafyada ülkeyi daha da büyütmek için hep birlikte koşturmaya devam edeceklerini söyledi.

AK Parti'nin ülkenin çimentosu olduğunu belirten Dağ, "Bu ülkenin kaderi emin olun ki AK Parti'nin kaderi ile aynı noktada. İşte yaşadıklarımız ortada. Bir ülkede siyasi partilerin durumuna bakarak bir takım yorum yapabilirsiniz. Emin olun baktığımızda AK Parti'nin karşısında muhalefet yapabilecek, muhalefet olabilecek partilere baktığınızda, diğer muhalefet partilerine baktığınızda, hangisi bu ülkenin geleceğine ümit olabilir." ifadelerini kullandı.

Dağ, ana muhalefet partisinin ülkenin önüne yeni projeler koyamadığı, bundan sonra da koymasının mümkün olmadığı değerlendirmesinde bulunarak, şöyle devam etti:

"AK Parti'ye, Genel Başkanımıza, Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza iftira atarak ve bu iftiralar neticesinde bir takım sonuçlar elde etmek niyetiyle bunu yapan bir siyasi partinin bu ülkeye hiçbir şekilde ümit olması, bir heyecan doğurması söz konusu dahi olamaz.

Bu bölgede HDP vardı. Belediyede HDP vardı. Bir ideolojik kamplaşma dışında, bir ideolojik söylem dışında bir şey ortaya koydular mı, yaptılar mı? Hiçbir zaman yapmadılar. Böyle bir niyet yok. Cumhuriyet Halk Partisi cumhuriyetin kuruluşundan beri siyasetin içinde. Yani ne açıdan bakarsanız bakın, nereden incelerseniz inceleyin 20-25 arasına oturmuş, oradan yukarıya çıkma ihtimali neredeyse sıfır. Dolayısıyla burada bize düşen yeni sistem ile birlikte yeni siyaset anlayışını çok net bir şekilde ortaya koymak. Ülkemizin 15 Temmuz'da yaşamış olduğu o badireden sonra 16 Nisan çok anlamlı bir hale gelmiştir."

Dağ, 16 Nisan ile beraber Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçtiklerini ancak bazı siyasi partilerin tekrar parlamenter sistemi getirme noktasında vaatlerde bulunduğunu kaydetti.

Parlamenter sistemin ne kadar zor olduğunu birçok noktada yaşadıklarını dile getiren Dağ, "7 Haziran'dan sonra bir hükümet kurulamama süreci yaşadık, şu sokaklarda çukur açtılar. Caddelerde hendekler kurdular. Yakıp yıktılar. Bizim ilk önce tesis etmemiz gereken nokta istikrardır. İnşallah çok yakın bir zamanda bu dağlarda yürüyüş, teleferikle gezi, kışın kayak, yazın yaz turizmini fazlasıyla yapacağız. Dağlar silahların gölgesi değil, dostluğun, kardeşliğin birer nişanesi olacak." diye konuştu.

Daha sonra AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dağ, Vali Cüneyit Orhan Toprak ve Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epcim ile esnafı ziyaret etti ve kentteki bir otelde sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya geldi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.