Hakkari

Kadın girişimci Şemdinli'de sıhhi tesisat dükkanı açtı

11:14 06 Aralık 2017
Kadın girişimci Şemdinli'de sıhhi tesisat dükkanı açtı

SIRAÇ KARADENİZ - Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde yaşayan Pakize Algül, aldığı devlet desteği ile açtığı sıhhi tesisat dükkanı sayesinde "iş yeri açma" hayaline kavuştu.

Girişimci 3 çocuk annesi Algül, Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile Şoförler ve Otomobilciler Odasınca açılan girişimcilik kursunu geçen yılın ağustos ayında başarıyla tamamladıktan sonra hazırladığı projeyi, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığına (KOSGEB) sundu.

Başvurusu kabul edilen ve 50 bin lira hibe desteği alan Algül, ilçe merkezinde bu yılın ocak ayında sıhhi tesisat dükkanı açtı.

- "Çocukluk hayalime kavuştum"

Algül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yanında sıhhi tesisat ve kalorifer ustası eşi ile 5 kişinin çalıştığını söyledi.

Eşinin sıhhi tesisat ustası olmasının kendisine büyük kolaylık sağladığını anlatan Algül, "Çocukluğumdan beri hayalim böyle bir iş yerimin olmasıydı. Çocukluk hayalime kavuştuğum için çok mutluyum. 'Bu işi sadece erkekler yapar' algısını ortadan kaldırdım. Kadınlar hiçbir şeyden korkmasınlar. Azimli olurlarsa başarabilirler." dedi.

Algül, iş yerini açtıktan sonra çevresinden çok olumlu tepkiler aldığını dile getirdi.

- "20 yapının kalorifer sistemini kurduk"

Ev hanımlığına rağmen kendi işinin patronu olmayı başardığını vurgulayan Algül, şunları kaydetti:

"Ben devlet desteği alarak kendi iş yerimi açtım. Şimdi işlerimiz iyi. İlçeye bağlı köylere de gidiyoruz. Şimdiye kadar yaklaşık 20 yapının kalorifer sistemini kurduk. Çok güzel siparişlerimiz var. Ben bunları başarabiliyorsam diğer kadınlar da başarabilir. Bana destek vererek iş yerimi açmamı sağlayan tüm kişi ve kurumlara teşekkür ediyorum."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.