Hakkari

Yüksekova'da eğitim ve rehberlik programı

12:50 06 Aralık 2017
Yüksekova'da eğitim ve rehberlik programı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, öğretmenlere yönelik eğitim ve rehberlik programı düzenlendi.

Selahaddin Eyyubi Kültür Merkezi'nin konferans salonunda düzenlenen programda konuşan Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz, iki gündür Hakkari'de olduklarını ve çeşitli program ile ziyaretler gerçekleştirdiklerini anımsattı.

Türkiye'de 1 milyon 24 bin öğretmen olduğunu belirten Yılmaz, "Yaklaşık 60 binden fazla kurumumuz, 100 bine yakın yönetimiz var. Biz şu anda Türkiye'de genç bir nüfusu işleme imkanına sahibiz. Bizden önce öğretmenlerimiz bizi yetiştirdiler, bir nöbet görevini yerine getirdiler. Tohumları çiftçiler gibi saçtılar, ürün yetişti, fidanlar yetişti, meyve verdi ve siz o meyvelersiniz. Şimdi tohum ve tarla bize emanet." dedi.

Ayetlerden örnekler veren Yılmaz, öğretmenlik mesleğinin mühim bir meslek olduğunu belirterek, "Toplumdaki sosyal hadiseler ve sosyal değişimler fizikteki birleşik kaplara benzer. Birbirini etkiler. Çocuklarımız, yavrularımız daha fazla etkileniyor. İşte orada öğretmenlerimize çok iş düşüyor. Din Kültür ve Ahlak Bilgisi dersi din eğitimi dersi değildir, din öğretimi dersidir." ifadelerini kullandı.

Yüksekova Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mahmut Kaşıkçı da çocukların ülkenin geleceği olduğunu ve onlara iyi bakmak zorunda olduklarını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Önümüzdeki dönemde öğrenciler için yeni fiziki ortamlar sağlayacağız. İmam Hatip Ortaokullarının sayısının artması gerekiyor. Öğrencilere desteklerimiz sürecek. Yaprak ve deneme testleri ile soru bankaları zengin, fakir ayırmaksızın tüm öğrencilerimize ulaştıracağız. Yine önümüzdeki günlerde sportif faaliyetlerle uğraşan bin 100 öğrencimize malzeme vereceğiz."

Ardından programda, Eğitim Bilimleri ve Sosyal Araştırmalar Derneği (EBSAD) Başkanı Şaban Karaköse "Gençlik, din ve iletişim" konularında katılımcıları bilgilendirirken, Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Mehmet Nezir Gül ise "Sosyal kültürel etkinliklerin öğrencilerin gelişimine etkisi" konusuna ilişkin bilgi verdi.

Programa, İl Milli Eğitim Müdürü Veysel Durgun, İlçe Milli Eğitim Müdürü Servet Canlı ile şube müdürleri, din kültürü, Arapça, rehber ve meslek öğretmenleri de katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.