Hakkari

Hakkari Valisi Toprak:

17:33 13 Aralık 2017
Hakkari Valisi Toprak:

Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, "Eline silah alan birisi varsa silahlı güçlerimiz de buna karşılığını verir. Terörle mücadelede büyük bir kararlılık var." dedi.

Valilikten yapılan açıklamaya göre Vali Toprak, Çukurca ilçesi ziyareti kapsamında, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz ve İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu ile Ahmedi Hani Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıda muhtarlarla bir araya geldi.

Toprak, burada yaptığı konuşmada, il merkezi ve ilçelerinde düzenli olarak muhtarlarla toplantılar gerçekleştirdiklerini söyledi.

Sorunlarla ilgili fikir alışverişinde bulunacaklarını anlatan Toprak, şöyle devam etti:

"Muhtarlarımız seçimle göreve gelmiş ve her biri bin, iki bin kişiyi temsil eden arkadaşlarımız. O yönüyle de bizim için önemliler. Burada konuştuklarımızı veya kendi beldelerinde, köylerinde konuşulan talepleri bize iletmede aracı rolü görüyorlar. Muhtarlarımız aynı zamanda devletimizin en uç noktasındaki temsilcileri. Muhtarlarımız, vatandaşlarımızın birebir sorunlarından haberdar olan yaşadıkları köye, mahalleye hizmetlerin gelmesi için ön ayak olan kişilerdir."

Toprak, güvenlik güçleri ve korucuların cansiperane mücadele yürüttüklerini, bilinçli ve vatandaşı incitmeyen etkili yöntemlerle güvenliğin çok iyi bir noktaya geldiğini vurguladı.

Muhtarların duyarlı olması gerektiğine işaret eden Toprak, "Köye gitmezsek de aldığımız haberleri uygun kanallarda bildirmemiz gerekiyor. Bu her yerde böyledir. Köyümüze, mahallemize bir yabancı geldiği zaman gider emniyet veya jandarmaya haber veririz. Eline silah alan birisi varsa silahlı güçlerimiz de buna karşılığını verir. Terörle mücadelede büyük bir kararlılık var. Güvenlik güçlerimiz terörle mücadelede vatandaşlarımıza zarar gelmemesi için çok duyarlı davranıyor." diye konuştu.

Vali Toprak, Yüksekova ilçesinde yürütülen başarılı operasyonlara dikkati çekerek, "Şehir içerisinde çatışma oluyor ve bir sivil öldürülmüyor, dikkate bakın. 8 şehit verme pahasına bir kişinin burnu kanamadan operasyon yapıldı. Terör örgütünün sonunu getirine kadar bu mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir." ifadesini kullandı.

Hakkari'nin şu an Türkiye'de örnek şehir olarak gösterildiğini aktaran Toprak, sözlerini şöyle tamamladı:

"Şu andaki gündemiyle, imajıyla, yaşanan faaliyetlerle Türkiye'de örnek gösterilen bir il haline geldi. Onun için bunu artık bozdurmayacağız. Huzur olduğu zaman sağlık ocağı da, okulu da, fabrikası da, yüksekokulu da, yatırımı da hepsi gelir ve gelecektir. Her türlü haklı ve yerinde olan eleştiriye açık, şeffaf, hesap verebilir bir yönetim benimsedik. Halkımız da bunu iyi gördü, iyi değerlendirdi, karşılık verdi."

Ardından Toprak, muhtarların sorun ve taleplerini dinledi.

Şehit Bilal Soybilgiç Ortaokulunu ziyaret ederek öğrencilerle sohbet eden Vali Toprak, ardından tarihi kale evlerinde incelemede bulundu.

Daha sonra Çukurca Gençlik Merkezi'ne geçerek uygulamalı girişimcilik eğitimi alan kursiyerlerle bir araya gelen Toprak, Narlı köyü Kaynaklı mezrasındaki ilkokulu ziyaret ederek, öğrencilerle sohbet etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.