Hakkari

Yüksekova'da esnafla istişare toplantısı

17:26 14 Aralık 2017
Yüksekova'da esnafla istişare toplantısı

Ticaret İl Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan esnaf şubesi, Yüksekova ilçesinde esnaf ve tüccarlar ile istişare toplantısı düzenledi.

Selahaddin Eyyubi Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda düzenlenen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Yüksekova Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mahmut Kaşıkçı, konuşmasında, ilçede yürütülen çalışmalarda ciddi ilerlemenin kaydedildiğini söyledi.

Yüksekova'da birçok milli sporcunun olduğunu anlatan Kaşıkçı, "Onların bir tesisi yoktu. Kayak Federasyonu ile Kamışlı bölgesine Yüksekova Belediyesi olarak güzel bir tesis kazandırıyoruz. Hangi projeyi sunarsak destek görüyoruz." dedi.

İlçenin İran'a olan yakınlığının daha iyi değerlendirilmesi gerektiğine işaret eden Kaşıkçı, "İranlı turistleri buraya çekecek cazibeyi oluşturmak lazım. Buraya geldikleri zaman vakit geçirebilecekleri sosyal alanların ve otellerin olması lazım. Kamu kurumları olarak gerekli çalışmaları yapıyoruz ama iş adamlarının da yatırım yapması lazım. Hükümet Konağının olduğu yerde geniş bir kent meydanı yaratmak istiyoruz." diye konuştu.

Gelecek yıl Cengiz Topel Caddesi, İpek Yolu ve diğer ana güzergahlardaki enerji nakil hatlarının yer altına çekileceğini aktaran Kaşıkçı, Yüksekova-Van karayolunda 9 kilometrelik tünel çalışmasına da başlanacağını belirtti.

Hakkari Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı İrfan Sarı da yapılan faaliyetler hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Ardından toplantıda esnafın sorun ve talepleri dinlendi.

Toplantıya, Ticaret İl Müdürü Salih Çiftçi, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Cihan Demir, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ahmet Kurdoğlu, Yüksekova Belediye Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Özcan, il ve ilçe esnaf ve sanatkarlar odaları başkanları, bazı kurum amirleri, esnaf ve tüccarlar da katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.