Hakkari

"Mehmetçik cansiperane görev yapıyor"

12:07 16 Aralık 2017
"Mehmetçik cansiperane görev yapıyor"

YILMAZ KAZANDIOĞLU - Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, "Hakkari'nin Irak ve İran'a sınırı var. 230 kilometre Irak, 120 kilometre İran ile sınırımız mevcut. Bu sınırlarımız da düz ovalardan oluşmuyor. Bu zor şartlarda Mehmetçiğimiz, hudut kartallarımız, sınırlarımızı korumak için cansiperane görev icra etmeye devam ediyorlar." dedi.

Bölgede terörle mücadelede başarılı operasyonlarını sürdüren güvenlik güçleri, Yüksekova ilçesinin İran sınırında "kartal yuvası" olarak adlandırılan bölgede sınır güvenliğini de sağlıyor.

Vali Cüneyit Orhan Toprak, Yüksekova 3. Tümen Komutanı Tümgeneral Metin Tokel ile sınırdaki 2 bin 980 rakımlı Meydan Hudut Bölük Komutanlığını ziyaret ederek, karakol komutanından bölgeyle ilgili bilgi aldı.

Daha sonra "hudut kartalları" ile yemek yiyen ve sohbet eden Vali Toprak, Van, İran ve Hakkari'nin birleştiği noktada bulunduklarını söyledi.

"Hudut kartalları" olarak adlandırılan Mehmetçiğin, ülkenin ve vatandaşların güvenliğini sağlamak için görevlerini cansiperane şekilde sürdürdüğünü belirten Toprak, "Hakkari'nin Irak ve İran'a sınırı var. 230 kilometre Irak, 120 kilometre İran ile sınırımız mevcut. Tabii bu çok uzun bir rakama tekabül ediyor. Bu sınırlarımızda düz ovalardan oluşmuyor. Bu zor şartlarda Mehmetçiğimiz, hudut kartallarımız, sınırlarımızı korumak için cansiparene görev icra etmeye devam ediyorlar." dedi.

- Kaçakçılığa karşı 5 metrelik hendekler açıldı

Vali Toprak, güvenlik güçlerinin terörle mücadelenin yanı sıra, terörün finans kaynağına yönelik de ciddi mücadele verdiğini dile getirdi.

Toprak, "Tümen komutanımızın Türkiye'de ilk defa başlatmış olduğu bir çalışma var burada. 5 metre derinliğinde 5 metre eninde hendek kazarak, böylece teröre finans sağlayan kaçakçılıkla da buradaki Mehmetçiğimiz ciddi bir mücadele veriyor. Bu hendek sayesinde de katırların geçmesi hemen hemen imkansız hale geliyor. Kaçakçılık yapan şahıslar da geçemiyor."

Türkiye'nin gururu, vatanın gücü olan ordunun, hem ülkenin ve vatandaşların huzurunun sağlanması hem de kaçakçılığın önlenmesi yönünden çok ciddi çalışmaları olduğunu anlatan Toprak, yapılan fedakarlıkların kelimelerle, cümlelerle anlatılamayacağını vurguladı.

Toprak, bu fedakarlıkların ancak yerinde görülebileceğini dile getirerek, "Kahraman ordumuz, kahraman Mehmetçiğimiz, polisimiz, jandarmamız, özel harekatımız, ülkemizin güvenliği için 24 saat gözlerini kırpmadan bu zorlu bölgelerde, zorlu şartlarda çalışmalarına devam ediyorlar." diye konuştu.

Ziyarete İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz ve İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu da katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.