Hakkari

Yüksekova'da geleceğin güreşçileri yetişiyor

11:55 14 Şubat 2018
Yüksekova'da geleceğin güreşçileri yetişiyor

SAYİM HARMANCI - Birçok gencin çeşitli spor dallarında yetiştirildiği Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, ilgi görmeye başlayan güreş sporunda da 15 çocuğa eğitim veriliyor.

Güvenlik güçlerince gerçekleştirilen başarılı operasyonların ardından huzur ve güven ortamının sağlandığı Yüksekova'da, sportif faaliyetlerin geliştirilmesi için çalışmalar sürüyor.

Bu kapsamda, hizmete giren Gençlik Merkezi'nde açılan kurslarda çocuk ve gençler, çeşitli spor dalları ile tanışma fırsatı buluyor.

Dört branşta açılan kurslarda 100'e yakın sporcu geleceğe hazırlanırken, 15 çocuğa da güreş eğitimi veriliyor.

Genç güreşçiler, Ağrı'da 2-4 Mart'ta yapılacak Okullar Arası Bölge Güreş Yarışması için antrenörleri yönetiminde hazırlıklarını sürdürüyor.


- "Çok iyi başarılar aldık"


Güreş antrenörü İshak Altıntaş, AA muhabirine, ilçede iki yıldır sporcu yetiştirdiğini ve gençlerin iyi performans gösterdiklerini söyledi.

Sporcuların azimli olduğunu ve daha iyi başarılar almak için çalışmalara devam ettiklerini anlatan Altıntaş, şöyle konuştu:

"Geçen sene Özgür Demirayak sporcumuzla Hakkari'ye gittik. Orada il birincisi oldu. Ondan sonra iki ay çalıştık, Elazığ'a gittik. Sporcumuz orada da 47 kiloda Okullar Arası Bölge Güreş Yarışları'nda birinci oldu. Ardından Aydın Didim'e gittik. Sporcumuz burada da Okullar Arası Türkiye Güreş Şampiyonası'nda 47 kiloda Türkiye 5'incisi oldu. Bu imkanlarda aldığımız başarı çok iyi. Vali ve kaymakamımızdan Allah razı olsun. Bize malzeme yardımında bulundular. Daha fazla destek istiyoruz. Gönderilen malzemeden daha fazlası gelirse biz de inşallah büyük başarılar elde edeceğiz."

Altıntaş, Hakkari'de düzenlenen il birinciliği müsabakalarında güreşte 8 birincilik, 2 ikincilik, 1 üçüncülük aldıklarını ve ilçeye kupayla döndüklerini anlattı.

Ağrı'da düzenlenecek Okullar Arası Bölge Güreş Yarışması'na 4 sporcu götüreceklerini ifade eden Altıntaş, "4 kişiyi de 20 Nisan'daki yarışmalar için Erzincan'a götüreceğiz. İnşallah bu azmin sonu büyük bir zafer olacak. Hedefimiz, sadece okullar arası yarışlar değil aynı zamanda Türkiye Şampiyonası. Oraya da katılmayı düşünüyoruz. Bu gençleri milli sporcu yaparak Türkiye'yi yurt dışında temsil etmelerini amaçlıyoruz." şeklinde görüş belirtti.


- Özgür: "Milli formayı giymek istiyorum"


Türkiye 5'incisi Özgür Demirayak (18) da çeşitli yarışlarda dereceler elde ettiğini anlattı.

Daha önce antrenmanlarını okuldaki koridorlarda minderle yaptıklarını vurgulayan Özgür, "Hocalarımız sağ olsun. Yurtta bir oda verdiler. Minderleri oraya taşıyıp orada güreş yapmaya başladık. Rakiplerimiz bize göre daha iyi çalıştılar. Çok iyi bir derece yapamadık. Bu sene bize daha çok destek verildi. Bu imkanlarla daha iyi olmaya çalışacağız. Milli formayı giymek istiyorum. Hedefim Türkiye birinciliği, daha sonra da güzel bir kampa girip Türkiye'yi temsil etmek." diye konuştu.

Sporculardan Emrullah Aykut ise haftada üç gün çalıştıklarını ve yarışlardan birincilikle dönmek istediklerini kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.