Hakkari

Hakkari'de "Namazla Diriliş İkinci On Yıl" programı

09:05 30 Mart 2018
Hakkari'de "Namazla Diriliş İkinci On Yıl" programı

Hakkari'de Türkiye Gençlik Vakfı koordinasyonunda "Namazla Diriliş İkinci On Yıl" programı düzenlendi.

Ensar Vakfı Hakkari Şube Başkanlığı, Namaz Gönüllüleri Platformu, İmam Hatipliler Hakkari Başkanlığı, İlim Yayma Cemiyeti Hakkari Şubesi ve Türkiye Diyanet Vakfı desteğiyle Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen program, Kur'an-ı Kerim tilaveti ve 15 Temmuz'u anlatan sinevizyon gösterimi ile başladı.

Programa katılan Ensar Vakfı Genel Müdürü Hüseyin Kader, yaptığı konuşmada, namazla diriliş programlarının 12 yıldır aralıksız sürdürüldüğünü söyledi.

Her gün bir il ya da ilçede, okullarda bu programların icra edilmeye, hocalarla beraber farklı mekanlarda, insanlara ulaşılmaya, onların gönüllerine dokunulmaya, onları namazla buluşturmak için ciddi anlamda gayret sarf edildiğini aktaran Kader, "Türkiye'nin dört bir tarafı karış karış dolaşılıyor. İnşallah bu başlangıç olacaktır. Belki bundan sonra Hakkari ilimizin tüm ilçelerinde, tüm okullarında gençlerimizle, yavrularımızla, sizlerle daha fazla bir araya gelerek namazla diriliş konusunda daha fazla sohbet etme imkanımız ve sizlerle daha fazla beraber olma inşallah Cenab-ı Hak bizlere nasip kılar da tekrar aranızda olur, birlikte bu programları icra ederiz." diye konuştu.

Namaz Gönüllüleri Platformu'nun tarihçesi ile ilgili bilgi veren Kader, şunları kaydetti:

"O günden bugüne camilerde omuz omuza saf tuttuğumuz, omuz omuza Allah'ın huzurunda durduğumuz gibi bütün ayrılıkları bir kenara bıraktık, yan yana durduk, birlikte, cesaretle geleceğe yürüyerek Allah'ın huzurunda bir ve beraber olduğumuzu, farklı renklere, dillere ve farklı meslek ve meşreplere sahip olsak bile ruhi ilahinin huzurunda bir farkımızın olmadığını hissettirmek amacıyla bu akşam sizlerle beraber olmak için istanbul'dan yola çıktık ve saatler süren yolculuğumuzun ardından sizlerle bir araya geldik. Kişinin namazı doğru olursa, kişi bu ibadetini düzgün bir şekilde Rabbin huzurunda ifa ederse ve bunu eda ederse, bu ibadeti hakkıyla yerine getirirse belki ruz-i mahşerde, kıyamette sorulacak ilk ibadetin namaz olmasında hareketle bundan geçerse belki diğer yapacaklarından da geçer not alacak."

Ardından Medeniyet Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Şerif Niziplioğlu, İstanbul Çatalca vaizlerinden Masum Vanlıoğlu, ilahiyatçı yazar Ahmet Bulut ve emekli din görevlisi Abdulmetin Balkanlıoğlu, katılımcılara "namaz" konulu konferans verdi.

Programa, sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcileri, öğretmen, öğrenci ve vatandaşlar katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.