Hakkari

Türk polis teşkilatının 173. kuruluş yıl dönümü

14:46 10 Nisan 2018
Türk polis teşkilatının 173. kuruluş yıl dönümü

Türk polis teşkilatının 173. kuruluş yıl dönümü, Hakkari ile Yüksekova ilçesinde törenle kutlandı.

Valilik önündeki tören, Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu’nun Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Dilberoğlu, şube müdürleri, polis memurları ve Polis Gücü Spor Kulübü sporcuları ile Vali Cüneyit Orhan Toprak'ı makamında ziyaret ederek çiçek verdi.

Türk polis teşkilatının 173. kuruluş yıl dönümünü kutlayan Toprak, polis teşkilatının çok geniş hizmet alanına sahip olduğunu söyledi.

Emniyet güçlerinin fedakar şekilde çalışmalarını sürdürdüğünü anlatan Toprak, şunları kaydetti:

“Birkaç sene öncesine kadar bazı sebeplerden dolayı asayişsizliğin kol gezdiği ilimizde şu anda saat 23.00-24.00'de Allah'a şükür aileler gezip kafelerde kahve içebiliyor. Bu da kendiliğinden olan bir şey değil. Siz fedakar kardeşlerimizin sayesinde oluyor. Tabi bu esnada şehitler de verdik, yaralılarımız oldu. Bu vesile ile şehadet şerbetini içen çok kıymetli kardeşlerimize de tekrar Allah’tan rahmet diliyorum, mekanları cennet olsun. Yaralı kardeşlerimize şifa diliyorum. Fakat bunun neticesinde de biliyorum ki aynı benim gibi sizler de bu huzuru, mutluluğu, vatandaşın yüzündeki bu rahatlığı gördüğünüzde bütün meşakkati unutuyorsunuz."

Etkinlikler kapsamında polis evi önünde şehitler için kurban kesildi.

Törene Vali Toprak, Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epcim, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Balık, Vali Yardımcısı Mehmet Nurullah Karaman, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, İl Müftüsü Faruk Gürbüz, emniyet şube müdürleri ile polis memurları katıldı.

Kurban etinin dar gelirli ailelere dağıtılacağı belirtildi.

Yüksekova ilçesindeki programda ise İlçe Emniyet Müdürü Haluk Baş ve beraberindeki polisler, Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Mahmut Kaşıkçı'yı makamında ziyaret etti.

Ardından Hükümet Konağı bahçesinde düzenlenen törende Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Kaymakam Kaşıkçı, burada yaptığı konuşmada, polislik mesleğinin zorluğuna dikkat çekti.

Polislerin ülkenin güvenliği için 24 saat hazır olduğunu aktaran Kaşıkçı, şöyle konuştu:

"Kar yağar sokakta, yağmur yağar sokakta, trafik kazası olur yanınızda, yolda kalırsınız yine yanınızdalar. İşte bu bizim polisimiz, bizim evlatlarımız. Polis sadece asayiş hizmetini yürüten ve güvenliği sağlayan bir birim değil. Bundan sonra da sadece asayiş hizmetlerini yürüten değil aynı zamanda bugüne kadar olduğu gibi yolda kalanın, başı derde düşenin ilk müracaat ettiği, kapısını çaldığı polis olmaya devam edecektir."

Emniyet Müdürü Baş ise Türk Polis Teşkilatının, Türk halkının sevgi ve güvenini kazandığını, demokratik hukuk devletinin, Atatürk ilke ve inkılapları ile Cumhuriyetin teminatı olduğunu belirtti.

Törene Yüksekova Cumhuriyet Başsavcısı Özkan Gürdoğan, Belediye Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Özcan, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ahmet Kurdoğlu, Büyükçiftlik Belde Belediye Başkanı Rüştü Zeydan, kurum amirleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, muhtar, polis ve öğrenciler de katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.