Hakkari

Yüksekova TSO'da Özdemir yeniden aday

17:14 12 Nisan 2018
Yüksekova TSO'da Özdemir yeniden aday

Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Salih Özdemir, 15 Nisan'da yapılacak meclis üyeleği seçimlerinde, 19 kişilik listeyle yeniden aday olduğunu bildirdi.

Özdemir, oda binasında düzenlediği basın toplantısında, 15 Nisan Pazar günü yapılacak seçimde 19 kişilik grubuyla "mavi liste" olarak yarışacaklarını belirtti.

Odada 2013 yılında iş başına geldikleri yönetime yeniden talip olduklarını dile getiren Özdemir, şunları kaydetti:

"O günden şimdiye kadar tüccar ve esnafımızın çıkarları doğrultusunda çalıştık. Çalıştığımız süre zarfında üzerimize düşeni yerine getirdiğimizin kanaatindeyiz. Geçen sene iç gümrüklemenin Yüksekova'ya kazandırılmasını sağladık. Yeniden seçilirsek burayı A kategorisine geçirmek için uğraşacağız. İlçenin kalkınmasının üç unsuru var. Sınır ticareti, hayvancılık ve madencilik sektörüdür. Biz her alanda işini iyi bilen arkadaşları ilgili gruplar için belirledik. İnşallah memleket için hayırlısı olur."

Özdemir, yeni dönemde seçilmeleri halinde inşaat halindeki oda hizmet binasını bitirmek için çaba harcayacaklarını, ayrıca istihdamı artırmaya yönelik çalışmalara devam edeceklerini de dile getirerek, şöyle konuştu:

"Burayı da kıymetli üyelerimizin hizmetine sunacağız. 600 kişiye girişimcilik kursu verdik. Amacımız bu insanları istihdama katmaktır. Umuyorum girişimcilik sertifikasını alan arkadaşlarımız da bu konuda çaba sarf ediyordur. Dezavantajlı kişileri sosyal hayata entegre etme Avrupa Birliği destekli bir projemiz vardı. Yaklaşık 2 bin 200 projenin içerisinde geçtik ve 150 projenin içinde yerimizi aldık. Bu projemizi başarıyla yürüttük ve bitirdik."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.