Hakkari

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'na doğru

21:41 18 Mayıs 2018
19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'na doğru

Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Toprak, mesajında, Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkışının 99. yıl dönümünü kutlamanın gururunu yaşadıklarını ifade etti.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Bağımsızlık, uğruna ölmesini bilen toplumların hakkıdır' şuuruyla yola çıkan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkışının milletin makus talihini değiştiren stratejik bir girişim olduğunu vurgulayan Toprak, şunları kaydetti:

"19 Mayıs 1919'da Samsun'da yakılan meşale milletimizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma mücadelemizde yolumuzu aydınlatmaya devam etmektedir. Milli mücadelenin sembolü olan 19 Mayıs'ın Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı olarak istikbalimizin teminatı olan gençlere armağan edilmesi son derece anlamlıdır. Bu yüzdendir ki Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş, Türk Milleti'nin kurtuluş müjdesi olan 19 Mayıs, milletimiz için iftihar, gençlerimiz için ise ibret vesilesidir."

Gençlerin bugün olduğundan daha müreffeh bir ülke bırakacağına inandığını aktaran Toprak, milli bayramların, istiklal için milletçe ödenen büyük bedellerin hatırlanmasına vesile olduğunu vurguladı.

Bir milletin başarısının tüm milli güçlerin aynı istikamette toplanması ve tek vücut olarak hareket etmesiyle mümkün olduğuna dikkat çeken Toprak, "Gençlerimizin, 19 Mayıs'ın içerdiği derin mananın idraki içinde, ecdadımızın emaneti olan bu vatanı daima koruyacaklarına, bizi biz yapan değer, ilke ve hasletlere sonuna kadar sahip çıkacaklarına inanıyoruz. Teröre, şiddete ve kör ideolojilere asla prim vermeyen gençlerimizin sözün ve düşüncenin gücüne inanarak okumaya, araştırmaya ve sorgulamaya devam edeceklerini de biliyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere ölümü göze alan kahraman şehitlerimizi rahmetle yad ediyor, tüm Hakkari halkının ve özellikle gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyorum." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.