Hakkari

Denizli'den Yüksekova'ya "kardeşlik köprüsü"

14:52 02 Kasım 2018
Denizli'den Yüksekova'ya "kardeşlik köprüsü"

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde "Kardeş Cami" projesi kapsamında vaaz programı düzenlendi.

Denizli Merkezefendi İlçe Müftüsü Talat Özmet ve beraberindekiler, Diyanet İşleri Başkanlığınca terör saldırılarının yaşandığı kentlere maddi ve manevi destek sağlanması ve kardeşlik duygularının geliştirilmesi için hayata geçirilen "Kardeş Cami" projesi kapsamında Yüksekova ilçesine geldi.

Merkez İhsaniye Camisi'nde düzenlenen programa katılan Özmet , burada cemaatle sohbet ederek İslam'ın kaynaştırıcı ve birleştirici yönü konusunda vaaz verdi.

Özmet, AA muhabirine yaptığı açıklamada, terörden zarar görmüş camilerin tadilatına yardım etmek için kente geldiklerini söyledi.

İlçedeki camilerin tadilatlarının yapılması için destek sağlayacaklarını anlatan Özmet, "Dün Denizlili hayırseverlerimizin yardımını ulaştırdığımız camimizi ziyaret ettik. Cemaatimizle beraber olduk. Onların dualarını aldık. Denizlililerin selamın getirdik. Kur'an kursu öğrencilerimizle bir araya geldik. Doğusuyla batısıyla, kuzeyiyle güneyiyle, kardeşlik ruhuyla yaşama gayreti içerisinde olacağız. Rabbim birliğimizi ve beraberliğimizi daim etsin. Bu vatanın her bir köşesi ayrı bir değer, ayrı bir güzellik ifade ediyor. Bugün cemaat bizi bağrına bastı. Dua ile karşıladılar." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.