Hakkari

Yer: Hakkari! Bugün hepsi orada toplandı

15:53 29 Aralık 2018
Yer: Hakkari! Bugün hepsi orada toplandı

Hakkari'nin Irak sınırındaki Çukurca ilçesinde, terör örgütü PKK'dan temizlenen Kiyeris Tepe'ye doğa yürüyüşü düzenlendi.



2. Hudut Tugay Komutanlığınca düzenlenen etkinlik kapsamında Hükümet  Konağı önünde ellerinde Türk bayraklarıyla toplanan vatandaşlar, ilçe merkezine 3 kilometre mesafede bulunan ve güvenliği polis özel harekat tarafından sağlanan Kiyeris Tepe'ye yürüdü.

Yaklaşık 1,5 saat süren doğa yürüyüşünün ardından bölgeye ulaşan vatandaşlara sucuk ekmek ve içecek ikram edildi.

Çocuklar Kiyeris Tepe'de kartopu oynayarak eğlendi.

"ÇUKURCA'DA HUZUR SAĞLANDI"

Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Temel Ayca, burada yaptığı  açıklamada, havanın da güzel olmasıyla asker, polis, öğrenci ve vatandaşlarla  doğa yürüyüşü yaptıklarını söyledi.

Kiyeris'in bölgenin en hakim tepelerinden olduğunu anlatan Ayca,  "Çukurca'da huzur sağlandı. Artık böyle güzel görüntüler yaşanacağına inanıyoruz.  Bu yürüyüş birlik ve beraberliğimizi artıran bir aktivite oldu. Öğrencilerimizle  vatandaşlarımızla konuşup piknik yapacağız." dedi.

AK Parti İlçe Başkanı Zeki Derin ise doğa yürüyüşü yaparken  çocukluğunu hatırladığını dile getirerek şöyle konuştu:

"Çocukluğumuzda hemen hemen her hafta sonu bu tepelerde piknik  yapardık. Eskiden kuru ekmek ve tahin burada bizlere huzur veriyordu. Bugünkü  tablo gözlerimizi yaşarttı. Allah birliğimizi beraberliğimizi inşallah daim  etsin. Ülkemize ve memleketimize daha huzurlu günler gelecek. Bizlere bunu  yaşatan devletimize, büyüklerimize ve buradaki yöneticilerimize en derin  saygılarımızı ve hürmetlerimizi sunuyoruz."

İlçe sakinlerinden Abdul Kudüs Tunç ise yaklaşık 30 yıl aradan sonra  bölgeye ayak bastıklarını ve çok güzel zaman geçirdiklerini ifade etti.

Doğa yürüyüşüne 2. Hudut Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Yasin Kalın,  İlçe Emniyet Müdürü Oktay Kapsız da katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.